Dúró Dóra -a könyvdarálós- célszerszámot váltott: saját kezével tépett össze egy mesekönyvet – Frissítések!

Dúró szerint Bán Zsófia: „Vagánybagoly és a harmadik Á – avagy mindenki lehet más” című kötetében az a kifogásolható, hogy a főszereplője egy lánybagoly, akinek fiú neve van.

Dúró rászállt a mesekönyvekre, de mi lesz, ha túljut az Ablak Zsiráfon?

Mint arról mi is beszámoltunk, Dúró Dóra országgyűlési képviselő megsemmisített egy magyar mesekönyvet a Mi Hazánk Mozgalom szeptember végén tartott sajtótájékoztatóján, mert az szerinte

“homoszexuális propagandakiadvány”.

A Meseország mindenkié mesekönyvet ezek után szinte azonnal elkapkodták, és pillanatok alatt a könyv-sikerlista élére került. Többen is megszólaltak a könyv kapcsán, többek között Orbán Viktor is, aki annyit mondott, hogy hagyják békén a gyerekeinket.

A darálós pénteken tépett….

A politikus pénteken a közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy újabb mesekönyvet semmisített meg. Mint írja:

“Állami támogatással is folyik a homoszexuális propaganda a mesékben:

a Nemzeti Kulturális Alap támogatta azt a mesekönyvet, amelyben az egyik szereplőnek anya és apa helyett két anyja van, míg a barna bőre miatt csúfolt gyerek azt mondja: “beverem a pofájukat”. Olyan szerzőt támogatott a Fidesz-kormány 2019-ben az adófizetők pénzéből, aki a 2013-as ún. Pride-on megnyitó beszédet is mondott.

Törvényjavaslatot nyújtok be, hogy ezek a könyvek eltűnjenek a boltok polcairól, és kérdőre vonom a minisztert, hogy ezt mégis miért támogatják. Addig is széttéptem a sajtótájékoztatómon”.

https://www.facebook.com/durodora/photos/a.200557646646776/3455332314502610/?type=3

A következmény….

https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/3899792726700956

Dragomán György szerint….

“Tudtuk, hogy ledarálják a könyveket. Tudtuk, hogy vécépapírt csinálnak belőlük. Nem akartuk elhinni. Ilyen gonoszságra ember nem lehet képes. De aztán látnunk kellett, hogy de, mégiscsak, mégiscsak igaz. Néha betűk, szófoszlányok tűntek fel az egyébként egyáltalán nem könnyen beszerzett, magukban is kincsnek számító tekercseken. Akkor azt a tekercset levittük a tömbház mögé, ki a búzaföldre és szomorúan, szent borzadállyal a szívünkben eltemettük.

A könyvek mögött mindig emberek vannak.

Aki önkéntes cenzor módjára könyvet darál, vagy tép, vagy éget, az a legdurvább, legostobább módon szólít erőszakra, a legordasabb és gonoszabb rendszerekkel vállal közösséget.

Mit érdemel az a bűnös, aki szántszándékkal könyvet tép?

Azt érdemli, hogy elfelejtsen olvasni, ezután csak csodálkozva, értetlenül és szomorúan bámulhassa a betűket, bármennyire is hunyorogjon, bármennyire is erőltesse a szemét, csupán a fehér papíron céltalanul és értelmetlenül ide-oda masírozgató kis fekete bogarakat lásson csak betűk és szavak helyett.”

Dúró Dóra első akciójával kapcsolatban megszólalt Fluor Tomi, akinek maga az érintett, majd Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke és Dopeman is válaszolt.

Frissítés!

Dúró Dóra közösségi oldalán közölte: törvényjavaslatot fog benyújtani, hogy

„a homoszexuális tartalmú mesekönyvek eltűnjenek a boltok polcairól”.

Az elnökhelyettes ezen felül írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy megtudja,

Kásler Miklós és a Nemzeti Kulturális Alap miért támogatta a mesekönyvet.

Frissítés 2!

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) elnöke, Gál Kati nyilatkozott a Telexnek:

“Lesz egy Dúró Dóra könyvespolca, ahol össze fogja gyűjteni a világirodalomból mindazt, amiről azt hallotta, hogy baj van vele? Mintha nem is nagyon tudná, hogy mi van benne, csak darál és vág. Nem vagyok benne biztos, hogy ismeri a súlyát a cselekedeteinek, inkább egy bábunak tűnik, akit mozgatnak.

Úgy látom, ez már kezd átfordulni nevetségesbe. Közben azonban a verbális agresszión túl, már garázdaságot követnek el könyvesboltok ellen, munkatársakat piszkálnak, hogy mit miért árusítanak, a felhergelt olvasók emailfolyammal zaklatják a kiadókat.

A másság kipécézései elterelő hadműveletek szoktak lenni. Ezekhez mindenki a vérmérséklete szerint viszonyul, kivéve a könyveseket. Itt van egy szakma, ami meg tudta őrizni a sokszínűségét, versenyképes, az egész világon ismert szépirodalmunk van. Nekem művészeti profilú könyvkiadóm van,szerencsére még nem szóltak, hogy Michelangelo alkotásait ragasszam le“

súlyos

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

3 hozzászólás

 • Avatar
  2020.10.09 - 22:51
  Közvetlen hivatkozás

  Ez nem valami kötelező olvasmány, majd a szülő eldönti, mit olvas fel a gyermekének. De ha az elfogadásra tanít, az jó. Elegem van abból, hogy egyesek szerint az, aki másképp gondolkozik, nem magyar, hogy az, aki nem fideszes, nem magyar, hogy az, aki elfogadja a másságot, liberális, és kirekesztendő. Egyesek nincsenek tisztában a fogalmakkal, pl. sokan úgy beszélnek a Kádár korról, mint a kommunizmusról. Meg kellene nézni az értelmező szótárban, mi mit jelent. Ami a “darálót” illeti, DD-nek jogában áll eldönteni, mit tanít meg a gyermekének, ezzel sincs baj, de ne térjünk már vissza a könyvégetés korába, meg a cenzúrához. DD-t az emberevés nem zavarja, az emberevő óriásos mesében? Az, hogy Hófehérke együtt él 7 törpével? Vagy Hüvelyk Matyi pöttömsége? Vagy az, hogy Jancsi és Juliska elégetik a vasorrú bábát? Hogy Turandot hercegnő kegyetlenül kivégezteti a kérőit? Hogy az Ezeregy éjszakában Seherezádé elődeit kivégeztették? Hogy az Ali babában hogy jártak a rablók? Mindenesetre a kiadó hálás lehet az ingyenreklámért.

  Válasz
 • Avatar
  2020.10.10 - 07:40
  Közvetlen hivatkozás

  Kedves Gabo, nagyon szepen osszeszedted a mondanivalodat – koszonet erte ! – de ne varj tul sokat dorikatol, akinek szerintem alapfoku szovegertesi problemai vannak. Ha most o ezt betiltja, attol meg boven fognak szuletni X Y kromoszoma-problemas emberek, akiknek problemajuk lesz a nemi identitasukkal, vagy esetleg a szexualis iranyultsagukkal.
  Errol a sziturol mindig az jut az eszembe, hogy a paraszt bacsika nekiall vizelni a Parlament sarkanal. Odamegy hozza a rendor, es mondja neki, hogy “Batyam, megbuntetem 5 ezer forintra, mert nyilvanosan vizelt, es kulonben is azonnal rakja el a pisilojet!” A bacsika elrakja a szerszamat, aztan ad egy tizezrest a rendornek. Az meg csodalkozva kerdezi: “Ezt most miert?” Mire a bacsika: “Hat mit gondol, abbahagytam?”
  Ha ez a kis szaros senki azt hiszi, hogy az o rendkivul primitiv akciojaval egycsapasra megszunik a hasonlo irodalom terjedese, vagy akar maga a homoszexualitas, leszbikussag, akkor oriasit teved – dehat agya nincsen egyetlen szelsojobbosnak sem…
  Kulonben meg mit szolna ha angol nyelvteruleten elne, es a Sam pl egy nagymellu bombazo lenne? Mert a Samuelbol eredeztetett fiunev is Sam, meg a Samantha-bol roviditett becenev is Sam. Hogy a magyar Gabirol, Gabo’ro’l ne is beszeljunk.
  De ennek a megertesehez ennek a libanak megegyszer annyit kell elnie, mint amennyit mostanaig.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük