Dúró Dóra feltétellel mond le parlamenti mandátumáról

Dúró Dóra azzal a feltétellel mond le parlamenti mandátumáról, ha azt nem „Vona Gábor egy újabb emberének” adják át – közölte a Jobbik-frakcióból kizárt politikus szerdán Facebook-oldalán.

Képviselői mandátum

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja május 29-én zárta ki soraiból bizalomvesztés miatt Dúró Dórát, és felkérte az elnökséget, hogy döntsön mandátumáról. Másnap a Jobbik országos elnöksége visszahívta országgyűlési képviselői tisztségéből Dúró Dórát.

Nem adja át a helyét Vona emberének

Dúró Dóra korábban Facebook-oldalán közölte: kész visszaadni képviselői mandátumát.

Most viszont azt írta: akkor mond le mandátumáról, ha azt Toroczkai Lászlónak adják, vagy egy másik olyan jelöltnek, aki – mint fogalmazott – „hűen képviseli” a kongresszus 46 százalékának akaratát. Hozzátette: a frakció további elszakadását a párttól nem támogatná azzal, hogy „Vona Gábor egy újabb emberének” adja át a helyét.

Kompromisszumos váltóember kerestetik

Mint kifejtette: a Pongrátz Andrással folytatott megbeszélés nyomán, vele egyetértésben hozott döntéséről tájékoztatta a Jobbik elnökségét, és a „kompromisszumos váltóember” megtalálása érdekében tárgyalást kezdeményezett a pártvezetéssel. Ennek kapcsán megjegyezte, a pártvezetés a lemondására való felszólítását úgy döntötte el, hogy őt meg sem hallgatta, sőt – mint írta –, a döntésről a sajtóból értesült.

Ellenáll minden anyagi és hatalmi csábításnak

Az eljárást Dúró Dóra – jogászokkal való konzultációi alapján is – „koncepciósnak, joggal való visszaélésnek, belső leszámolásnak” tartja.

Dúró Dóra bejegyzésében kitért arra is, hogy ellenáll „minden anyagi és hatalmi csábításnak”, nem enged semmilyen külső nyomásnak és fenyegetésnek. „Minden erőmmel, tudásommal és tiszta lelkiismeretem megőrzésével azért fogok dolgozni, hogy a magyarság ügyének alázatos és hű szolgálója legyek” – fogalmazott a politikus.

Dúró favoritja Toroczkai

Dúró Dóra azt írta: ha az elnökség nem hajlandó Toroczkai László vagy más, a kongresszus 46 százalékának akaratát hűen képviselő jelöltnek adni mandátumát, akkor annak végső sorsát a június 23-ai gyűléstől teszi függővé.

https://www.facebook.com/durodora/posts/1794026717299853

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük