Duzzad a KESMA mellett a leendő KUSSMA!

Ez egy egy esztendős poszt, de úgy látom, a kormány alaposan nekilátott a megvalósításának. A csahos lapok az Index után megtámadták a 24.hu és a HVG tulajdonosát is. Duzzad a KESMA mellett a leendő KUSSMA.

Már megint kárhoztatja

az egyik nemzetközi szervezet a sajtó nagy részének gleichschaltolását, egyenirányítás alá vonását.

Azt mondják, a KESMA (Közép-európai Sajtó- és Média Alapítvány) létrehozása árt a magyar sajtószabadságnak.

Nem is értem őket.

Hiszen a centralizációé a jövő, ki ér rá annyifélét olvasni.

Szerintem a kormányzat a maradék ellenzéki sajtót is készül összevonni egyetlen szervezetbe, hogy amíg vannak, se kelljen velük külön bajlódni.

Akkor lehetne a KESMA mellett egy KUSSMA.

Forrás

Háttér

Az Origo elérkezettnek látta az időt, hogy az Index kiiktatása után nekimenjen újabb két portálnak, amit a tulajdonosok alázásával kezdtek.

“Még a baloldali propagandagyár erkölcsi szintjéhez képest is szokatlanul gátlástalan lépésre szánta el magát a 24 és tulajdonosa: fizetett hirdetések tömkelegével fölényeskednek a belharcokban összeomlott baloldali társoldalukon, az Indexen. A portált tulajdonló Varga Zoltán nem ismer határokat: miközben a veszélyhelyzet alatt csökkentette beosztottjainak fizetését, másfél milliárdos osztalékot vett fel cégéből. Most pedig morálisan erősen megkérdőjelezhető módon próbál olvasókat szerezni.”

foglalta össze keddi írásában, majd részletezte Bordács Bálint, a portál újságírója a 24.hu “elvetemültségét”.

Egy nappal előtte szintén ő a HVG-ről “rántotta le a leplet“:

“A hvg Magyarország egyik legismertebb baloldali propagandafelülete, ennek ellenére a lap tulajdonosa nem igazán ismert a nyilvánosság előtt. Szauer Péter tulajdonos-vezérigazgató egész életében próbálta kerülni a nyilvánosságot. Karrierje még a rendszerváltás előtt indult. A kommunista diktatúra idején – hogy, hogy nem – több barátjával együtt sikerült lapot alapítania. Még a hetvenes években. Pályafutása során botrány botrányt követett: lapja többek között hamisított videót, álriportot (természetesen mindig a baloldal érdekében) és a tulajdonos sérelmeiről szóló álleleplezést közölt. Mindennek azonban semmilyen valódi következménye nem lett. Bemutatjuk a baloldali média nagyhatalmú urát, aki bármire képes, ha érdekei úgy diktálják.”

Kesma-határ? – ja, az nincs….

A Media1 már hetekkel ezelőtt arról írt, hogy információi szerint a kormánysajtó a következő időszakban támadni fogja a még nem kormányzathoz kötődő médiumok újságíróit, szerkesztőit és tulajdonosait. Arról is hallani lehetett, hogy ha kell, akár az érintettek magánszférájában is vájkálni fognak.

szélhámos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük