Duzzad a KESMA mellett a leendő KUSSMA!

Ez egy egy esztendős poszt, de úgy látom, a kormány alaposan nekilátott a megvalósításának. A csahos lapok az Index után megtámadták a 24.hu és a HVG tulajdonosát is. Duzzad a KESMA mellett a leendő KUSSMA.

Már megint kárhoztatja

az egyik nemzetközi szervezet a sajtó nagy részének gleichschaltolását, egyenirányítás alá vonását.

Azt mondják, a KESMA (Közép-európai Sajtó- és Média Alapítvány) létrehozása árt a magyar sajtószabadságnak.

Nem is értem őket.

Hiszen a centralizációé a jövő, ki ér rá annyifélét olvasni.

Szerintem a kormányzat a maradék ellenzéki sajtót is készül összevonni egyetlen szervezetbe, hogy amíg vannak, se kelljen velük külön bajlódni.

Akkor lehetne a KESMA mellett egy KUSSMA.

Forrás

Háttér

Az Origo elérkezettnek látta az időt, hogy az Index kiiktatása után nekimenjen újabb két portálnak, amit a tulajdonosok alázásával kezdtek.

“Még a baloldali propagandagyár erkölcsi szintjéhez képest is szokatlanul gátlástalan lépésre szánta el magát a 24 és tulajdonosa: fizetett hirdetések tömkelegével fölényeskednek a belharcokban összeomlott baloldali társoldalukon, az Indexen. A portált tulajdonló Varga Zoltán nem ismer határokat: miközben a veszélyhelyzet alatt csökkentette beosztottjainak fizetését, másfél milliárdos osztalékot vett fel cégéből. Most pedig morálisan erősen megkérdőjelezhető módon próbál olvasókat szerezni.”

foglalta össze keddi írásában, majd részletezte Bordács Bálint, a portál újságírója a 24.hu “elvetemültségét”.

Egy nappal előtte szintén ő a HVG-ről “rántotta le a leplet“:

“A hvg Magyarország egyik legismertebb baloldali propagandafelülete, ennek ellenére a lap tulajdonosa nem igazán ismert a nyilvánosság előtt. Szauer Péter tulajdonos-vezérigazgató egész életében próbálta kerülni a nyilvánosságot. Karrierje még a rendszerváltás előtt indult. A kommunista diktatúra idején – hogy, hogy nem – több barátjával együtt sikerült lapot alapítania. Még a hetvenes években. Pályafutása során botrány botrányt követett: lapja többek között hamisított videót, álriportot (természetesen mindig a baloldal érdekében) és a tulajdonos sérelmeiről szóló álleleplezést közölt. Mindennek azonban semmilyen valódi következménye nem lett. Bemutatjuk a baloldali média nagyhatalmú urát, aki bármire képes, ha érdekei úgy diktálják.”

Kesma-határ? – ja, az nincs….

A Media1 már hetekkel ezelőtt arról írt, hogy információi szerint a kormánysajtó a következő időszakban támadni fogja a még nem kormányzathoz kötődő médiumok újságíróit, szerkesztőit és tulajdonosait. Arról is hallani lehetett, hogy ha kell, akár az érintettek magánszférájában is vájkálni fognak.

szélhámos

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Duzzad a KESMA mellett a leendő KUSSMA!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük