Sorting by

×

“E-mán döfi!” – Nyár a tavaszban

A következő néhány nap időjárása sem cáfol rá az utóbbi  évtizedek gyakorlatára. A tavasz addig, addig kérette magát, míg végül nemcsak, hogy megérkezett, de szinte azonnal ki is “terjesztette” magát nyárrá. Itt van tehát most nekünk a nyár a tavaszban, élvezzük ki!

Csütörtök

A nap folyamán fátyol- és gomolyfelhők zavarják majd a napsütést. Záporok, zivatarok elszórtan fordulhatnak elő, legnagyobb eséllyel az ország északi, északkeleti harmadában. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon néhol megélénkül, záporok, zivatarok térségében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Péntek

Az ország nagy részén fátyolfelhős idő valószínű szűrt napsütéssel, emellett gomolyfelhők is képződnek. Délelőtt a nyugati megyékben, a nap második felében főleg a Dunántúlon vastagszik is a felhőzet. A nap első felében néhol, majd egyre több helyen várható záporeső, zivatar (a Dunántúlon és az északi, északkeleti megyékben nagyobb, délkeleten kisebb eséllyel). Ugyanakkor sokfelé száraz marad a talaj. A helyenként megélénkülő déli szél a Dunántúlon északira fordul. Zivatarban erős széllökés is lehet. Hajnalban 7, 13, délután 20, 27 fokot mérhetünk, délkeleten lesz a melegebb idő.

Szombaton

A Dunántúl nagy részén vastagabb, összefüggőbb lehet a felhőzet, másutt elsősorban gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk. A Dél-Alföldön kevesebb, máshol több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Ugyanakkor továbbra is lesznek száraz területek. Zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 26 fok között valószínű. A tartósan csapadékos részeken mérhetjük az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Vasárnap

Zömmel erősen felhős, borongós időre számíthatunk. Tartósabb napsütés csak kevés helyen lehet. Szórványosan kialakulhatnak záporok, néhol zivatar is, a hőmérséklet alig észerevehető csökkenésnek indul. A csúcsérték 16-22 fok körül alakul.

Tudásfája/Eumet.

Ha tavasz akkor….

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.