Indjul az EB-őrület a közlekedésben is, így próbál úrrá lenni a helyzeten a BKK - Városi Kurír

Sorting by

×

Indjul az EB-őrület a közlekedésben is, így próbál úrrá lenni a helyzeten a BKK

Kedd este 18 órától kerül sor a magyar válogatott első, Portugália elleni csoportmérkőzését a budapesti társrendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon. A BKK járatsűrítésekkel készül, egyúttal arra kéri a szurkolókat, hogy közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti Szurkolói Zónát.

Hirdetés

A Puskás Aréna környezetében útlezárásokra kell számítani

Aki tudja, jó előre tervezze meg az utazását és induljon el időben, valamint fokozottan figyelje a tájékoztatókat. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat.

A keddi rendezvény ideje alatt a stadionnál és környékén nincs parkolási lehetőség, a környezetében pedig előreláthatóan 14 órától 22 óráig jelentős közúti korlátozásokra kell számítani. Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük. A BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök – azaz a metró és a villamos – igénybevételét javasolja, valamint azt, hogy aki csak teheti, ne közelítse meg meccsnapon gépjárművel a környéket.

Ha teheti, kerülje el a Hősök tere és a Puskás Aréna környékét

Akinek lehetősége van rá, kedden – ha nem meccsre vagy a Szurkolói Zóna (Fan Zone) helyszínére megy – az utazása során kerülje el a Hősök tere és a Puskás Aréna környékét, illetve a környező utakat. Aki a mérkőzés előtt vagy után Újpalotára szeretne eljutni, annak érdemes alternatív útvonalakat keresnie: az M3-as metró, a 14-es és a 69-es villamos segíthet közelebb kerülni az úti célhoz.

• Mérkőzésre elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló M2-es és M4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni, az aréna a Keleti pályaudvar (M2-es, M4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (M2-es metró, 1-es villamos) megállótól gyalog közelíthető meg.

• A BKK munkatársai folyamatosan figyelik, hogy a szurkolók kényelmesebb utazása érdekében mely vonalon szükséges további járatsűrítést bevezetni.

Időben érkezzenek meg a stadionhoz

A Puskás Aréna megközelítéséről, valamint a koronavírus-fertőzés elleni védettséget igazoló karszalagok átvételéről szombati közleményünkben írtunk bővebben. Az UEFA EURO 2020 alkalmazásban további hasznos információk találhatók a stadion elérhetőségéről és a karszalagról is. A Puskás Arénába a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni legkorábban a mérkőzés előtt három órával, a szervezők arra kérik a szurkolókat, hogy időben érkezzenek meg a stadionhoz.

 Várhatóan 14 órától lezárják a közúti forgalom elől:

• a teljes Verseny utcát,

• a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,

• a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között,

• az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,

• a teljes Istvánmezei utat, valamint

• az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között.

Emellett a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között.

Előreláthatóan 14 órától változások a közösségiközlekedésben:

• a Thököly úton közlekedő 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 108E, 110-es, 110E, 112-es, 133E autóbuszjáratok,

• a Dózsa György úton közlekedő 20E, 30-as, 30A, 230-as autóbuszjáratok, valamint a 72M, a 75-ös és a 79M trolibuszok,

• továbbá a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról induló 95-ös, 130-as és 195-ös autóbuszok, valamint a 75-ös és a 77-es trolibuszok esetében.

A Hősök tere környékét, a Dózsa György utat, valamint a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út. Mindezek miatt jó néhány BKK-járat megváltozott útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg. Abban az esetben, ha a korlátozások lehetővé teszik a Thököly úti folyamatos közlekedést – várhatóan a mérkőzés után –, az ott közlekedő gyorsjáratok ideiglenesen megállnak majd a Reiner Frigyes park és a Stefánia út / Thököly út megállókban is- áll a vállalat közleményében.

(Lépünk illusztráció)

Kapcsolódó

 

bkk

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.