Sorting by

×

Ebben az ügyben már biztosan meghátrált Polt Hadházy elől, de melyik is ez?

Azok, akiket felháborít a korrupció, egészen biztosan nagy tisztelői Hadházy Ákos független képviselőnek, aki évek óta az életét teszi fel nap mint nap a korrupció elleni, már-már sziszifuszi küzdelemre. Most úgy tűnik, valami kezdeti eredmény mutatkozik, legalábbis erre utal Polt Peter válasza a képviselői kérdésére.

A legfőbb ügyész levelét megírta

Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő parlamenti kérdésére árulta el, hogy 2014 óta indult büntetőeljárásokban három polgármestert is gyanúsítottként hallgattak ki azok közül a településvezetők közül, akik a Heves megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerülethez tartoznak. További hat polgármestert pedig tanúként hallgattak ki.

A legfőbb ügyész azt írta, kényszerintézkedést egyetlen esetben sem rendeltek el, ám ennél többet egyik ügyről sem árult el. Tehát azt sem tudni, hogy pontosan mely települések vezetőiről van szó, illetve, hogy mivel gyanúsították meg a őket. Továbbá az sem ismert, hogy folyamatban lévő ügyekről van-e szó.

Háttérben egy kevély piacozás?

Ugyanakkor megnevezett Heves megyei 3. számú választókörzetnek a fideszes Szabó Zsolt az országgyűlési képviselője. Ebben a körzetben több európai uniós forrásból, különös körülmények közt építettek piacok miatt korábban Hadházy bejelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF), aminek nyomán a szervezet két eljárásban vizsgálja Boconád, Kisköre, Ludas, Tarnaméra, Tarnaörs és Boldog, valamint Atkár, Lőrinci, Nagyfüged, Nagyréde piacait.

Előzmény

Kiderült, hogy egy nagyjából 20 kilométer sugarú körben nyolc piactér is épült összesen 277 millió forintból. Húsz kilométerrel odébb, Kiskörén megújult egy kilencedik is 34 millióból, Lőrinciben pedig egy sokkal grandiózusabb, önmagában 317 milliós fejlesztés keretében piac létesül. Ezek mindegyikét vizsgálja az unió. Ráadásul több településen jelentős csúszásban voltak a kivitelezések, volt, ahol februári cikkünk megjelenéséig csak egy nagy gödröt tudtak kiásni a tervezett piactér területén -írta meg a 24.hu.

Egy másik ügy

 

Hadházy

 

átver

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.