Eddig 576 egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal

Az elmúlt héten tizennyolc szociális otthonban lakó beteg fertőződött meg, akik közül ketten hunytak el koronavírusban. A Pesti Úti idősotthonban 46-ra nőtt az elhunytak száma.

Eddig 576 egészségügyi dolgozó fertőződött meg, ami az összes fertőzött 14,8 %-át jelenti

– Eddig hány egészségügyi dolgozó kapta el a koronavírust? Közülük jelenleg hányan szorulnak kórházi ellátásra?

A megfertőződött egészségügyi dolgozók közül jelenleg négyen szorulnak kórházi ellátásra, a dolgozók többsége már meggyógyult.

– A veszélyeztetett krónikus betegeknek (pl. cukorbetegek), a jelenlegi helyzetben milyen óvintézkedéseket javasolnak?

A krónikus betegek számára elsősorban azt javasolják az operatív törzs munkatársai, hogy tartsák be a betegségükre vonatkozó orvosi előírásokat, tanácsokat. Lehetőség szerint figyeljenek a távolságtartásra, így ne vegyenek részt zárt térben tartott csoportos rendezvényen, és általában is kerüljék az olyan környezetet, ahol magas a fertőzésveszély.

Ne találkozzanak olyannal, aki a fertőzés bármely tünetét mutatja. Figyeljenek a személyi higiénére, a gyakori kézmosásra és a szellőztetésre, illetve, ha a fertőzés bármely tünetét észlelnék, forduljanak orvoshoz.

Nemrég bővült az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedők vércukor-egyensúlyát segítő eszközök köre. Április végén lépett hatályba az a rendelet, amely lehetővé teszi egyes gyógyászati segédeszközök, köztük a vércukorszint mérők, a hozzá tartozó tesztcsíkok, inzulinadagoló eszközök, például penek, fecskendők, tűk eRecepten történő felírását. Az eszközök teljes listája a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján érhető el.

Forrás: RTL Híradó/Koronavírus Sajtóközpont

egészségügyi

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük