Egér az omladozó nővérszálláson

Mint arról portálunk is beszámolt, nem fenékig tejfel manapság annak a kórházban dolgozni kívánó nőnek, vagy férfinak a sorsa, aki valamelyik nővérszállót kénytelen igénybe venni. Egy férfi dolgozó például békésen aludt a nővérszállón, majd arra ébredt, hogy egy egér pottyant a fejére.

Az épület méltán pályázhatna az igazi vacak szálló címre:

omladozó vakolat, rozsdafoltos ágyak, a lepusztult vizesblokkról már nem is szólva. Az egérkalandot megélő férfi fotói bejárták a legnagyobb közösségi oldalt is:

“Vidéken láttam már cifra dolgot, azt gondoltam, egy fővárosi szállóban csak jobb lesz. Furcsálltam, hogy a kórházban írt szerződéskor nem adtak címet, hogy feltérképezzem az új otthonom: csak annyit tudtam, hogy havi 13 ezret vonnak le a 8 négyzetméteres szobáért.”

Arra, ami a szállón fogadta, nem volt felkészülve: az épület gyakorlatilag lakhatatlan:

“Múlt héten aztán bekövetkezett az egéreset: hajnali 3 körül jött, mint az égi áldás, egyenesen rá a fejemre. Akkor összeszedtem a sátorfámat, bementem a kórházba, gondoltam, inkább elalszom az öltözőben .”

Egy, még itthon dolgozó nővér kitálal…..

(A cikk megjelenése után az egész közösségi oldal elérhetetlenné vált)

Most megoldást keres

Csakhogy más intézmény nővérszállásán nem biztos, hogy helyet kap, saját kórháza másik két szállásán pedig csak nőket fogadnak:

“A szálló gondnokához hiába fordultam: azt mondta, saját pénzen irtsam ki a rágcsálókat. A kórházban kapott telefonszámon segítőkészek voltak: kiküldenek egy embert, aki megpróbál leszámolni az egerekkel .”

Nagy Feró: Akik mégegyszer az egészségügyi ellátásról hülyeségeket ír, azt komolyan mondom nyakon vágom

Ha megy is az egér, ő már nem kíván visszatérni

Albérletet a nettó 146 ezres fizetéséből nem tud bérelni. Jelenleg barátoknál húzza meg magát, de ez csak ideiglenes megoldás.

Kásler Miklós egészségügyi miniszter alig pár napja jelentette be, hogy a béremelés mellett a lakhatási körülmények javítására is számíthatnak az egészségügyi alkalmazottak. Mint mondta, a következő időszakban 8,5 milliárd forintot költ a kormány nővérszállók felújítására, illetve újak építésére.

Csak ne lenne olyan világszínvonalú a magyar egészségügy!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük