Egész Európában tudják, hogy a Fidesz megszállta az ügyészséget

A Demokratikus Koalíció alelnöke arra szólította fel Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy a jövő héten jelenjen meg az Elios-ügyet vizsgáló alternatív parlamenti bizottság előtt, és ott válaszoljon a neki feltett kérdésekre.

Valódi rendőri nyomozást Elios-ügyben!

Varju László szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, már az EU is vizsgálatot vár az eset miatt. „Szeretnénk egy valódi rendőri nyomozást látni Orbán Viktor vejének ügyében” – idézte Ingeborg Gräßlenek, az Európai Parlament költségvetési bizottsága néppárti elnökének szavait.

Ha már az európai jobboldal, a Fidesz európai pártcsaládja is hiányolja a magyar nyomozati munkát, az azt jelenti, hogy egész Európában tudják, hogy a Fidesz megszállta az ügyészséget – fogalmazott a független képviselő. Egyre feltűnőbb ugyanis, hogy Orbán Viktor és családtagjai anélkül „fosztogathatják a magyaroknak szánt EU-s pénzeket, hogy vezetőszáron vagy bilincsben vinnék el az ezért felelősöket” – tette hozzá Varju László, aki szerint a kormányfő veje csak azért nincs még börtönben, mert Polt Péter legfőbb ügyészként fedezi őt.

Polt időhúzással is fedezi a csalást

Varju Lászlót reagáltatták Polt Péter korábbi bejelentésére, amelyik szerint az Elios-ügyben költségvetési csalás miatt nyomoz az ügyészség. A DK-s politikus azt felelte, hogy a legfőbb ügyész szerint a nyomozás évekig is eltarthat, vagyis Polt Péter „időhúzással is fedezi (…) a nyilvánvaló csalást”.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük