Eggyel kevesebb: Balog miniszter lejátszott – de ki következik?

Az Origónak adott interjúban jelentette be Balog Zoltán, hogy nem folytatja az Emberi Erőforrások Minisztériumának élén. Az emberminiszter elmondta: a választások után két hosszabb beszélgetése volt Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Minden marad, csak ő nem

Balog szerint a kormányfő azt közölte vele, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ebben a struktúrában és összeállításban marad.

„Nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el. Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is. Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni”

A tárcavezető ezt azzal is magyarázta, hogy bár nem kerülte a nyilvánosságot, az elmúlt évben ebből kicsit sok volt neki, és úgy érezte, itt az idő, hogy olyan munkát végezzen, mely kevesebb napi szintű kitettséget jelent a nyilvánosságnak, s több intellektuális lehetőséget, kihívást nyújt.

Lefelé bukott, de nem marad állás nélkül…

Balog Zoltánnak ezután Orbán felajánlotta, hogy teljes munkaidőben Polgári Magyarországért Alapítványt, a Fidesz pártalapítványát vezesse.

„Formálisan most is én állok a szervezet élén, de a napi kormányzati feladatok nem tették lehetővé azt, hogy az alapítványban is teljes értékű munkát végezzek. Erre a lehetőségre igent fogok mondani”

Balog azt még nem tudja, ki követi majd őt a minisztérium élén. Orbán Viktor három nevet kért tőle, melyek közül a miniszterelnök fog választani.

A 4. Orbán-kormány – pletyka, vagy valóság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük