Egy 50 kilós II. világháborús bomba nehezíti az I. kerületiek életét

 Világháborús robban.ószerkezetet hatástalanítanak pénteken az I. kerületben – tájékoztatta a Budavári Önkormányzat csütörtökön az MTI-t

A közlemény szerint a Kalevala Park építési munkálatai közben az Attila út – Krisztina körút – Szarvas tér által határolt zöld területen második világháborús robbanószerkezetet találtak. A tűzszerészek az 50 kilogrammos bombát péntek reggel 8 órától hatástalanítják.
Emiatt biztonsági zárást rendeltek el az Attila úton (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér közötti szakaszon), a Szarvas téren, a Krisztina körúton a Dózsa György tér és a Rácz Fürdő közötti szakaszon, továbbá a Tabán parkban a (Czakó utca – Naphegy utca – Rácz Fürdő – Krisztina körút által határolt területen).

Tervezze át a holnapim útvonalát, ha arra járna

Az intézkedés azt jelenti, hogy az Erzsébet hídról Buda felé csak a Hegyalja út irányába lehet majd lehajtani, az Attila út felé nem. A Széll Kálmán tér és a Déli Pályaudvar felől érkezőket szintén elterelik majd. Terelve járnak a lezárt területet érintő tömegközlekedési eszközök is. A zárás kezdete várhatóan reggel 8 óra, de a teljes útzár elrendelésének időpontja a kiürítés függvényében változhat.
A bomba hatástalanítása és elszállítása több órát vesz igénybe, ez alatt a környékre sem gépkocsival, sem gyalogosan nem lehet bejutni. A környező házakban élőknek a hatástalanítás idejére el kell hagyniuk ingatlanaikat. A Budavári Önkormányzat a lakók számára befogadóhelyet nyit a Budavári Művelődési Házban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük