Egy baranyai falu az EU-s pénzek faramuci felhasználásának állatorvosi lova - Városi Kurír

Sorting by

×

Egy baranyai falu az EU-s pénzek faramuci felhasználásának állatorvosi lova

Aki azt hitte, hogy csak mese az, hogy a kis falvak az EU-ból Magyarországra áramló fölöslegesen elvert milliárdok lelőhelyei, az a most indult sorozatból rájöhet, baromi nagyot tévedett. Hogy ebből a rengeteg pénzből kik és milyen mértékben részesültek, az egyelőre nem tiszta, de hát van nekünk független-objektív ügyészségünk, majd ők kiderítik, ugyebár?

Hirdetés

De  addig is….

Hadházy Ákos, a korrupciós ügyek felderítésének előharcosa újabb kuriózumokkal rukkolt elő, amiből ígérete szerint sorozatot készül nyilvánosságra hozni, mert

“egy posztban szerintem nehéz is lenne bemutatni ennyi súlyos visszaélést”.

“Ezek a képek egy 50 millió forint EU-s támogatásból létrehozott “szociális szövetkezet” térkőüzemében, illetve annak hűlt helyén készültek.

Egy gyönyörű fekvésű baranyai faluban, Bükkösdön jártam és annyira sok csalást találtam, hogy azt kell, hogy mondjam, ez a falu az EU-s pénzek felhasználásának állatorvosi lova

Ezek annyira szemtelen dolgok és annyi, könnyen lebuktatható ügy van onnan, (amit bátor és rátermett helyiek küldtek el nekem), hogy egy posztban szerintem nehéz is lenne bemutatni ennyi súlyos visszaélést. Ezért most egymást követő napokon mutatom be azokat

a bizarr projekteket, amelyeket a faluban “bonyolítottak” és amelyek a piaci ár többszörösével jöttek létre, ha egyáltalán bármi megvalósult, a korábbi polgármester vezetésével.

De hogy jó hír is legyen: a bükkösdi polgármestert 2019-ben leváltották.

Az viszont szomorú tény, hogy ezeddig nem jelentette fel őt az új polgármester – ennek oka leginkább az lehet, hogy az új vezető fél, hogy esetleg vissza kell fizetnie a pénzt a “szabálytalanságok” miatt, abba pedig belerokkanna az amúgy is nehéz helyzetben lévő önkormányzat.

Nem baj, majd én pótlom a feljelentést, mert ennyi szemtelen lopás nem mehetett végbe anélkül, hogy következménye lenne!

Vissza a térkőüzemez: a falu focipályájának távoli pontján néhány vödör és egy raklapnyi, feltehetően máshol vásárolt térkő utal arra, hogy jó helyen jártam és tényleg egy térkőgyártó üzemet látok…. Kb. három éve amúgy az N1 tévé már forgatott a helyszínen, de ők sem találtak már ott többet. Akkor még volt az “üzemnek” teteje és szakadt fóliából oldala is. A falubeliek nekik ugyanazt mondták, mint nekem: maximum néhány négyzetméter térkő készült itt el. Folyt. köv.”

Ezek az esetek sem kutyák….

 

falu

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

  • 2021.07.06 - 11:44
    Közvetlen hivatkozás

    Mindent korrektül fel kell tárni, becsületbeli ügy, hogy amit tudnak, mert látták a helyiek, hogy mi történik az EU-s pénzzel,azt jelentsék Hadházynak, mert a magyarok nem maradhatnak szégyenben, hogy eltűrték a visszaéléseket. Nem hunyhatunk szemet a pazarlás, pénzszórás tekintetében, gondoljunk őseinkre,hogy mennyi áldozatot hoztak art, hogy fenntartsák a családjukat a XX.század viharaiban és becsüljük meg őket azzal, hogy Pokorni Fideszes tanár azt akarta elérni, hogy Fidesz tagok ne lopjanak, nekem ez a politikus egyik kedvencem, mert becsüli dolgos, a munka hősei értelmes, józan felfogású, erkölcsös őseinket. Az én nagyanyám anyámmal együtt az erdőben rőzsét gyűjtött, hogy ne fázzunk télen. Én 6 évesen maláriás lettem, és nekem a nagyanyám kecske tejet szerzett, hogy ne legyek tüdőbeteg a malária után, ehhez neki napi 10 órát kellett szorgoskodnia, hogy még az unokának is legyen vitaminja.Anyám korosztálya a Kádár rendszerben kis nyugdíjjal éltek, disznót, tyúkokat, nyulakat tartottak 60, 70 éves korukban, meg kertészkedtek, hogy minden számlát ki tudjanak fizetni, aztán most én meg nem tarthatok disznót,szinte mindent az üzletből kell megvennem, és bizony csak a kirakatokat nézem, mert a hús félék is nagyon drágák, nem tudom, hogy miért nincs elszámolás arról, hogy aki több száz milliárd EU-s támogatást kap állatok neveléséére, mi az oka, hogy nem tudnak legalább olcsó hús konzervet készíteni, amivel lehetne akár egy jó nyári lecsót is csinálni, vagy egy jó gulyás levest, most csak egyszerű, hamis ételeket lehet főzni főleg annak,aki segélyen van, vagy 28.500 Ft a nyugdíja, én már olyan táblát is csináltam, ahol 56 ezer Ft-tot osztottam fel egy nyugdíjas társamnak.,hogy a rezsi mellett a legfontosabb élelmiszert meg tudja venni már néhány évvel ezelőtt is, most meg az üzletek direkt a drágább árukat teszik a polcokra, megszűntetve az olcsóbb termékeket, közben jelentős áremelések vannak fontos élelmiszerekre is. A járvány időszakában miért rendelnek finomabb WC papirt, mintásat,ami sokkal drágább, amikor az egyszerűbb, hófehér csillagmintás papír nélkül is a régi megteszi, tenné a szolgálatot, és a kormány hagyja szenvedni a kis nyugdíjast is, aki csak nézheti a drága gyümölcsöket, zöldségeket, és a Testvériség Kö zösség Iványi féle alapítvány is ki van téve a nélkülözésnek, anyámék korosztálya ezt nem hagyná annyiban, mert ez méltánytalan, igazságtalan pláne járvány időszakban.Imádkozom, hogy a szolidaritás legyen újra érték.

    Válasz
  • Visszajelzés: Bükkösd, az EU- pénznyelő - avagy a pofátlanság-határ nem volt ismert fogalom arrafelé! - Városi Kurír

  • Visszajelzés: Bükkösd-gate - a harmadik részben feltalálják az időgépet, vagy....! - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.