Egy csepp a tengerben

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon facebook csoport január 27-én Debrecenben, a Petőfi térre ismét vendégségbe hívta a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, az utcán kivert kutyaként élő felebarátainkat.

Kis csapatunk igyekezett – ha csak pár órára is – szebbé tenni a térre érkezőknek a vasárnapját.

Tudjuk, nem pótolhatjuk a családi melegséget, és nem is oldhatjuk meg a nyomort, a kilátástalanságot, de hisszük, amit XVI. Benedek pápa mondott:

“Az Egyház és a társadalom kincsei a szegények. A testvéreink ők is. Egy társadalom emberiességnek legfőbb mércéje az, hogy hogyan bánik a szegénnyel, az időssel, a beteggel, a gyöngével.”

Az ételosztás költségeit saját magunk fedezzük, ki-ki tehetsége szerint járul hozzá a költségekhez.

Vannak akik a munkájukat adják immár nyolcadik éve, vannak akik pár ezer forinttal hozzá is járulnak a költségekhez.

A menü – közkívánatra – töltött káposzta volt, ahogy arról, korábban a sorban állók szavaztak.

A mai ételosztást -nagy örömünkre – péksüteményekkel, segítette két albán pékség. Hálásan köszönjük a debreceni Future Verona Kft-nek és a miskolci Toti Pékségnek a felajánlásukat. Adományuk jó helyre került, hiszen egyre több a szegény ember, mind többen állnak itt Debrecenben is a sorban ebédre várva. Ma is a nagy hideg ellenére, már a kezdés előtt egy órával közel ötvenen várták, hogy ételt kapjanak. A menü – közkívánatra – töltött káposzta volt, ahogy arról, korábban a sorban állók szavaztak.

Az ételosztáson, a nagy hideg ellenére, több mint 150 fő vett részt.

A két pékségnek köszönhetően, a meleg ebéd mellett, mindenki különböző finomságokat is kapott, jutott ennivaló vacsorára is.A sorban állók többsége nem akarta elhinni, hogy ilyen gazdagon felpakolva mehet haza. Nem győztek hálálkodni a két pékségnek, igazi felebaráti szeretetről tettek tanúbizonyságot a vállalkozások vezetői.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük