Egy ételosztás képei – Exkluzív fotóriport

A karácsonyi ünnepek után a diósgyőri Számozott utcák környékét bejárva készítettünk fotóriportot. Felfigyeltünk a falragaszokra, amelyek a hajdani városközpontban ételosztásra hívták a rászorulókat.

Ételosztás a hideg, sötét hetekben

“Nem messze a Számozott utcáktól falragaszok hirdetik, hogy a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat “Karácsonyi Gyertyaláng” akciójában egészen január első heteiig rendszeresen ételosztásokat szervez a közeli városközpontban. Nagy a szükség, és közel a segítség. A hajdani lakók jelentős részét azonban mindez már nem éri el”

– írtuk.

Paprikás-hagymás szaft illata száll

Tudósítónk meg is látogatta az Újgyőri főtéren gyülekező aktivistákat. Már javában folytak az előkészületek az ebédidőre. Szerencsére ma kellemes napsütésben, viszonylag enyhe időben lehetett fogadni a környékről érkezőket. Cigányok és nem-cigányok is beálltak a sorba, különbségtétel nélkül. Közös bennük, hogy szükségük van erre a kis segítségre. Fotóriportot készítettünk a magyar gyomornak való, gazdagon ízesített, tartalmas húsos-tésztás pörkölt feltálalásáról.

Szilveszterre lencse

Váradi Gábor, a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke pár szóval köszöntötte az érkezőket. Megígérte, hogy a következő, szegények számára egyre nehezebb napokon is itt lesznek. Szilveszter napjára lencsét készítenek.

Hagyományosan a január az év legnehezebb hónapja a szűkösen élők számára – az ételosztások a kemény januári hétvégéken is folytatódnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük