Egy évig is megvonhatnák a családi pótlékot —  Nyugi, bele azért nem lőhet

Az Országgyűlés elé terjesztette a kormány az iskolai erőszak megszüntetéséről és megelőzéséről szóló törvényjavaslatát. Több más mellett akár egy évig is megvonhatnák a családi pótlékot.

Éhezz büdös kölök, megvonjuk a családi pótlékot!

Horváth László fideszes parlamenti képviselő szerint a törvényjavaslat szükség esetén lehetőséget biztosít a gyors, erős, hatékony fellépésre az iskolai erőszakot elkövetők ellen. A képviselő az MTI-hez eljuttatott hangfelvételen azt mondta, hogy a kormány azt javasolja,

ha egy diákot erőszakos iskolai cselekménnyel ítélnek el, ne járjon utána egy évig családi pótlék.

Nyugi, bele azért nem lőhet

Horváth László szerint az iskolai erőszak gyökere nem az iskolában, hanem az elkövető családjában van, ezért a család felelőssége a gyermek iskolai viselkedése. A javaslat kezdeményezi a diákok és tanárok biztonságát növelő iskolaőrség felállítását is. Az iskolaőrség tagjai a tanítási időben jogosultak az iskola egész területén szakszerű és arányos intézkedésekre, szükség esetén kényszerítő intézkedést is alkalmazhatnak – tette hozzá.

Statáriális ítélkezés

Ismertette, hogy a kormány indítványozta a büntethetőségi korhatár 12 éves korra csökkentését a tanárokat bántalmazó diákok esetében.

Erre azért van szükség, mert a jelenlegi iskolai büntetések – jellemzően írásbeli figyelmeztetések – nem nevezhetők igazán büntetésnek, és azoknak nincs visszatartó erejük. Súlyosabb fegyelmi vétség esetén pedig túl hosszú és bonyolult az eljárás – vélekedett.

Horváth László hangsúlyozta:

“tanárt megfenyegetni, megalázni, bántalmazni szigorúan tilos, ezt származásra vagy szociális helyzetre tekintet nélkül minden diáknak és szülőnek tiszteletben kell tartania.”

Minden tanárt és tanulót megillet az emberi méltóság, joguk van a biztonsághoz, a nyugodt tanításhoz és tanuláshoz, ahol viszont iskolai erőszak van ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet – jelentette ki a képviselő.

 

Tianon

Egy hozzászólás itt: “Egy évig is megvonhatnák a családi pótlékot —  Nyugi, bele azért nem lőhet

  • Avatar
    2020.06.04 - 22:22
    Közvetlen hivatkozás

    Ez a rendszer a haláltusáját vívja, ami azt jelenti, hogy nem várhatunk el tőle észszerű cselekvést. Még véletlenül sem merül fel, hogy autentikus szakemberekkel konzultálva próbálja orvosolni a bajainkat. (Már ha egyáltalán akarja.)

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük