Egy igaz ember: Iványi Gábor Budapest díszpolgára lett

Van közöttünk egy igaz ember Iványi Gábor. Nagyon kevesen vannak, ha egyáltalán. Arról ismerszenek meg, hogy nem keresik a rivaldafényt, nem ők vannak a címlapokon. Ők csak teszik a dolgukat, hol így, hol úgy, de megkerülhetetlen módon.

Aki nem ismeri Iványi Gábor munkásságát nem tehet róla,

Isten szerény embere nem hivalkodik még csak nem is keresi az elismerést. Ő a munkában hisz, pontosabban, mint lelki vezető és mint szociális munkás, szegényeket és elesetteket istápoló mindig megfogja a munka végét.

Ha kell ő maga áll be a sorba és pakolja, szortírozza az adományokat, utána furgonba vágja magát, mint az a másik fontos ember, de Iványi nem magát, hanem a segítséget viszi Borsodba, Szabolcsba vagy éppen a szögesdrót mögötti menekült táborba. Ami már nincs is. Papíron nincs, de közben mégis ott vannak Röszkén kábé háromszáz afgán, akiket Magyarország menekített ki szülőföldjéről.

De most nem róluk van szó, illetve nagyon is róluk és egy olyan emberről, aki negyed évszázada teszi a dolgát. Nem kérkedik a tetteivel, de mindig felszólal, ha a védenceiről van szó.

Iványi Gábort nem kell bemutatni a VIII. kerületben

Itt él köztünk a Józsefvárosban, össze lehet vele futni bárhol az utcán.

Vasárnap Karácsony Gergely főpolgármester a MET templomában, a békásmegyeri Megbékélés Házában jelentette be, hogy a főváros díszpolgára lett Iványi Gábor metodista lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője, a hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület elnöke.

Závada Pál és Iványi Gábor

Hívők és nem hívők gyűltek össze a templomban és annak parkosított udvarában  hogy az istentisztelet meghallgatásával szolidaritásukat fejezzék ki az Iványi által vezetett szervezetekkel, s egyúttal tiltakozzanak az ellen, hogy a kisegyházat a jelenlegi politikai hatalom minden eszközzel próbálja ellehetetleníteni.

Ez az ügy másról sem szól, csak Orbán Viktor személyes bosszújáról

Karácsony Gergely: “Márpedig ha Orbán Viktor bosszújáról van szó, akkor a fideszes kereszténydemokráciába belefér, hogy az állam aljas eszközökkel próbálja meg ellehetetleníti azokat, akik a legnemesebb küldetésért dolgoznak: az elesettek és hátrányos helyzetűek támogatásáért. Ők adnak hitet és reményt azoknak, akikről az Orbán-kormány lemondott. Iványi Gáborék mintegy ezer munkavállalóért és több ezer ember ellátásáért vállalnak felelősséget úgy, hogy a Fidesz több százmillió forintot von el a közösség által üzemeltetett intézményektől, és a magyar állam a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága döntése alapján megítélt kártérítést sem hajlandó kifizetni.”

Iványi Gábor úgy fogalmazott: ők nem fognak félreállni, s bár a hatalomnak minden eszköze megvan, hogy erőszakot alkalmazzon, ha kell, ők ezt az erőszakot el fogják szenvedni.

“A nehézségek ellenére szívemből mondom, jobb a kerekek alatt lenni, mint egy lenni a kerekeknek akár csak egy küllőjével is, amelyek eltaposnak bárkit vagy csendben tűrik, hogy törvénytelenség és képmutatás folyjon ebben az országban, úgymond a kereszténység örve alatt.”

Forrás: Népszava/MET

Kapcsolódó

Iványi
illusztráció: V.K.

 

2 hozzászólás

 • 2021.09.06 - 13:19
  Közvetlen hivatkozás

  A mocskos OV cigányból csak egy csepp lenne ebből az emberböl, de semmi nincs csak egy nagy darab gögös gerinctelen sz@r darab….

  Válasz
 • 2021.09.06 - 16:44
  Közvetlen hivatkozás

  Még annak örüljön, hogy nem lett kellett hirtelen öngyilkosnak lennie: a radiátorjára nem kötötte fel magát SIKERES politikai szóvívőként..mint SIKERES falu irányító fiatalon..,nem ütötte el- mint a SIKERES alpolgármestert egy 84 éves éves FANTOM Osztrák idős úr…nem vett be CIÁNT RENDŐRSÉGI kocsiban…nem kellene kisérleti nyúlként beoltatnia magát..hogy csökkenjen a FÖLD népessége.., mint magyarnak eltűnnie a FÖLD felszínéről is..csak mint JÓSZÁG éljen —-.nem kihagyva kisgyermekeiket, akik térdepeltetni jók az úttestre..főleg a NATO- érdekeiért életüket vesztő- fele pénzzel is lehúzott, felbérelt ZSOLDOS katonaként…HAJRÁ a MINDENKIT -időst, vállalkozót, -megkárosító SKIZOFRÉN, ŐRJÖNGŐ VERÉBÉRT..aki soha sehol nem lesz SAS !

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük