Kerítésen innenKiemelt hírek

Egy kép többet mond ezer szónál: ezzel a Fidesz nem tud mit kezdeni!

Egy kép többet mond ezer szónál: ezzel a Fidesz nem tud mit kezdeni!

Véget ért az ellenzéki előválasztás második fordulója, ami annak ellenére, hogy a sár röpködött mindenfelé a jelöltek, a jelölők, az ellendrukkerek és végül már az választók között is, hatalmas érdeklődést mutatott. Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere bíztató képet posztolt közösségi oldalán: felébredtünk végre!

444 az Országos Előválasztási Bizottság Facebook-posztjára hivatkozva arról számolt be, hogy október 16-án, szombaton az ellenzéki előválasztás második fordulójának utolsó napján 118 415-en szavaztak, ami új napi rekordot jelent az előválasztás történetében. A közlemény szerint személyesen, valamelyik szavazósátorban összesen 88 380-an voksoltak, míg online módon 30 035-en szavaztak az utolsó napon. Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint 219 991 új szavazó is volt a második forduló egy hete alatt (vagyis olyanok, akik az első fordulóban még nem, de a másodikban már szavaztak).  A közlés szerint a szavazatokat vasárnap reggel kezdik el számolni, az eredményeket az OEVB delegáltjai jelentik majd be a nap folyamán, a végeredményről sajtótájékoztatón számolnak majd be.

A kép….

“Egy kép többet mond ezer szónál.

Ez itt egy órája született azokról, akik a második forduló szavazatait jöttek összeszámolni.

Ezeregy blogbejegyzés, cikk, szakértői elemzés született az elmúlt hetekben az előválasztás politikai jelentőségéről. A jelöltek személyéről, esélyeiről, elvekről, programokról, pártérdekekről, az ország érdekéről, civilekről, stb. stb.

Aki valaha is megpróbált az elmúlt 10 évben politikai tevékenységhez (nem szavazás vagy tüntetés) ingyenes munkát igénylő cselekvésre embereket rávenni, az tudja, hogy erre pár tucat embernél többet képtelenség volt mozgósítani.

Most euforikus örömmel özönlöttek az emberek a sátrakba, az online központokba, szavazatszámláló helyiségekbe – dolgozni

Dolgozni azért, hogy végre eltakarítsuk azokat, akiknek volt pofájuk törvényeket alkotni arra, hogy szabadon lophassanak.

És ezzel a Fidesz nem tud mit kezdeni. Tágra nyílt szemekkel, bénultan nézi a Stop Gyurcsány/Stop Karácsony pultok mögül, ahogy az emberek erőt mutatnak

Szinte mindegy, hogy ki lesz ma este a győztes. Lehet, hogy nagyon melléfogunk, így vagy úgy. De azt már nem lehet elvenni tőlünk, hogy százezrek mozdultak meg, mert nem tetszik a rendszer Ehhez már csak hab a tortán, hogy az előválasztással eljutottunk odáig is végre, hogy nem sok olyan szereplője lesz a jelenlegi ellenzéknek a következő parlamentben, akinek a vérében van a 70-30.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Egy kép többet mond ezer szónál: ezzel a Fidesz nem tud mit kezdeni!

About Author

Comments (2)

  1. Még hogy a FIDESZ ezzel nem tud mit kezdeni! Máris kitalálták, hogy MZP nem is jobboldali, és meghekkelte az előválasztást. /Deák D., S. Mária/ Nyilván most majd ezt fogják mantrázni. Az nem érdekli az éceszgébereket, hogy bárki indulhatott miniszterelnök-jelöltként, aki összeszedte a szükséges szavazatokat. Az sem, hogy bár MZP-nek nincs pártja, van egy mozgalma, lelkes hívekből. Az sem, hogy már bizonyított. De hát mikor érdekelte a fideszes agitpropokat az igazság? Azt hiszem, ha nem a FIDESZ hekkelt, azért is szavaztak olyan sokan Budapesten MZP-re, mert KG-nek igenis sok híve van. És imádom azokat a szövegeket, hogy az ellenzéki polgármesterek leszerepeltek. Hogyne, amikor Orbán elvonta a nagyvárosok pénzét a járványra hívatkozva, közben pedig a gvalapból 600 milliárdot költött hülyeségekre! Amikor kiéhezteti Budapestet! Nem tudom, ki fog győzni, de Dobrevnek igaza van, bárhogy is sulykolja a fityisz, hogy Gyurcsány így meg úgy, a DK csak az egyik pártja lesz az ellenzéki összefogásnak. Mindegy, mekkora frakcióval kerülnek be, mind a 6 pártra szükség lesz a váltáshoz. Emlékeztetnék arra, hogy hogyan blokkolta a pici SZDSZ az MSZP-t a koalícióban. Most majd 6 pártnak kell egyeztetnie és együtt legyőzni a NER-t.

Szólj hozzá!