Egy kétéves gyermek vesztette életét a kisdombegyházi tűzben

Teljes terjedelmében égett egy lakóház Kisdombegyházon, a Lehel utcában. A tűzesethez a mezőkovácsházi és az orosházi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek három vízsugárral eloltották a lángokat és egy gázpalackot is kihoztak az épületből – adta hírül a bekes.katasztrofavedelem.hu.

Az épületben hárman tartózkodtak, egy kétéves gyermek, egy 17 éves fiatal és egy 68 éves nő

Utóbbi két ember ki tudott menekülni, de a kisfiút nem sikerült kimenteni, ő a helyszínen életét vesztette. A tűz miatt a ház lakhatatlanná vált. Arra, hogy mi miatt gyulladt ki az épület, tűzvizsgálati eljárás derít fény.

A mentőknél elmondták, hogy a békéscsabai mentésirányítás egy esetkocsit és egy mentőkocsit indított a helyszínre. A szakemberek egy középkorú férfit láttak el, aki füstmérgezést szenvedett, a helyszíni ellátást követően kórházba szállították.

Magyar Zsolt, Kisdombegyház polgármestere megrendülten nyilatkozott, azt mondta, a család négy gyermeket nevel, a szülők dolgozni voltak, a nagymama volt otthon, amikor a lángok felcsaptak. Úgy tudják a falubeliek, a legkisebbik gyermek lelte halálát a tűzben.

“Porig égett ott minden, már amennyit látni lehetett. Semmi nem maradt. A család elhelyezéséről szeretnénk gondoskodni, van egy olyan épületünk, ahol konvektorokkal tudunk fűteni. Ideiglenesen az is segítség”

– tette hozzá a település vezetője. 

“Megoldjuk, hogy legyenek ruháik, most szedjük össze, amit csak lehet. Az egész település összefogott.”

Forrás: BEOL.hu – Fotó: illusztráció

Kék Fény