Egy kézzel is lehet élni – Amputálni kell a Gyurcsány-kormány önkormányzati miniszterének karját

Gyenesei István, a második Gyurcsány-kormány önkormányzati minisztere a közösségi oldalán jelentette be, hogy amputálni fogják a jobb karját. A döntést orvosával és családjával egyeztetve hozta meg, miután rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála.

„Egy kézzel is lehet élni”

– kezdte az egykori politikus a posztját, hozzátéve, hogy esetében ez most az életben maradás feltétele. Ha semmi váratlan nem jön közbe, akkor egy hét múlva a Semmelweis Egyetem klinikáján, 9 órai kezdéssel amputálni fogják a jobb karját.

könyök hajlatában egy kioperálhatatlan, nagyon ritka, rosszindulatú daganat alakult ki néhány hónappal ezelőtt.

„Hihetetlen, de a folyamatos fájdalom ellenére, egy különleges kalandként élem meg ezt az egészet, amelynek során a továbbiakban sem akarok szenvedni, sokkal inkább kíváncsian megélni az új kihívásokat.

Ha a Teremtő így akarta, akkor jajveszékelés, dühöngés, búslakodás és letargia nélkül fogadtam el az első szembesítő pillanattól fogva.

Nincs bennem félelem, legfeljebb természetes izgalom, hiszen tudom, hogy Isten ott lesz velem és a gyógyító emberekkel, amikor egyik legkedvesebb, de feltétlenül legtöbbet használt testrészemtől örökre el kell búcsúznom. Hálás vagyok neki, nagyon hálás”

– osztotta meg érzéseit a politikus.

„A hálán túl természetesen sajnálom is a karomat,

de ha így, akkor így fogok teljes életet élni a jövőben is. Kettőzött energiával. Megkönnyíti a helyzetemet, hogy tudom családom, barátaim, különösen feleségem Hajni segítségemre lesz, ha elakadok”.

Azt kéri mindenkitől, hogy ha a beavatkozást követően bárhol találkoznak vele, ne lásson az arcokon sajnálkozást.

„Mert én ugyanaz leszek, mint aki voltam. A mindig optimista és vidám, tenni akaró Gyenesei Pisti, aki szereti az egész világot és a világ is szereti őt. Érzem, hogy van még feladatom”

– írta a posztja végén. Innen is sok erőt és gyógyulást kívánunk neki!