Tisztelt „politizáló elit”! Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide? – egy kisnyugdíjas tollat ragadott….

Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen, vagy Jogi Egyetemen a diplomátokat? Érvényesnek tekintitek-e egyáltalán? A most megvetett, nyűgnek tekintett öregek -nyugdíjasok- etettek, ruháztak, taníttattak! Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide?

A havi milliós keresethez szükség van a nyugdíjasok filléreire is?

Nem ártana, ha a fiatalok is tisztába lennének vele, hogy nem kegyelemkenyeret akarunk, de egy átdolgozott élet után a magyar nyugdíjas is megérdemelne annyit, mint egy osztrák, német vagy szlovén nyugdíjas, és megérdemelné, hogy embernek tekintsék, ne pedig egy szükséges szavazógépnek!. Nyugdíjas Barátaim! Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit. A lerombolt országot. Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as,70-es, 80-as években:- Az úthálózat, járdaépítés,- villamoshálózat, a- vízvezeték- és csatornahálózat, a- telefon- és a- gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás.

 

Szabadnapjukon és munka után,

társadalmi munkában a gyári munkások, bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket, kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb. építettek. Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában. Ők ma a nyugdíjasok. Ez ma az a korosztály, aki minimál nyugdíjból él. Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve.

Döntenek sorsuk felől azok, akiknek milliós összegű a havi jövedelmük.

A küzdelmes munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengődnek. Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, műfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra. Még boldogok is lehetnek, ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni..

Valójában: tanulhattak ingyen annak idején esti és levelező tagozaton

Most az újabb megalázás! Felelős emberek kijelentik, hogy nyugodtan adhatnak a határon túli magyaroknak szavazati jogot, hiszen a nyugdíjas sem fizet adót. Ezt a hazugságot! Hiszen 40-45 évig fizetett, amit soha nem fog vissza kapni, hiszen meg sem éri.

A sok munka elnyűtte, -már azokat, akik akkor is nem a népből éltek és ma is ezt teszik – a megélhetési gond felemészti a nyugdíjasok többségét. Ennyire kell a húsos fazék megtartásához a határon túli magyarok szavazata, hogy még a tisztességben megőszült nyugdíjast is le lehet hazudni a térképről? Csak addig kellett, míg behúzta az ikszet? Most már saját országában sokad rendű állampolgárnak minősül!

Ezért kellett volna ésszel és nem szívvel szavazni!

 

És be is villannak a tanultak…

Katona József: Bánk Bán, Tiborc panasza:

“Ők cifra márványos házakat építenek, ahova nekünk belépni nem szabad. Ha egy beteg feleség, vagy egy szegény himlős gyerek, megkívánná. Lesújtunk egy galamb fiat. Tüstént kikötnek. De aki száz, meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerít.”.

Megjegyzés:

Tévedés, hogy a nyugdíjas nem fizet adót.

Egy nyugdíjas házaspár, ha mondjuk mindketten 100-100 ezer Ft nyugdíjat kapnak, évente 2,4 millió Ft-ot, akkor, ha ezt vásárlásra, energiára, más szolgáltatásra költik, akkor 25 % ÁFA-t mintegy 600 ezer forintot fizetnek be az államnak. Ha saját lakásuk van, akkor mintegy 50 ezer Ft ingatlanadót vagy házadót fizetnek, ha kocsijuk is van 20-30 ezer Ft gépjárműadót is fizetnek, ha banki betétjük van kamatadót is fizetnek …

Soroljam még?

Tisztelt nyugdíjas barátom! Te nem eltartott vagy, hanem adófizető! A külföldiek és a kiskorúak nem fizetnek adót. Tehát nem is indokolt ilyen alapon a szavazati jog.

….Egy nyugdíjas

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

kibertámadás

2 thoughts on “Tisztelt „politizáló elit”! Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide? – egy kisnyugdíjas tollat ragadott….

  • 2021.02.21 at 11:10
    Permalink

    Nagyon az igazat írta ez az idős nyugdíjas! Maximálisan az igazat!

  • 2021.02.23 at 16:17
    Permalink

    Én az 1930 évjáratjhoz tartozom. Bányában dolgoztamn38 évet, aminek a felét vájárként a többit termelést irányító felügyeletként. 25 évig voltam bányamentő, több mint 200 bevetéssel a hátam mögött. Ma egy 40 éves politikus dönt a soromról. Milliós fizetéssel és 100 milliós vagyonnal rendelkeznek úgy, hogy életében soha nem termelt semmi hasznosat . a tényleges munkáról fogalma sincs. A kollégiumban összeálltak, kitaláltak egy közösséghet és ma uralják az országot. Ők mondják meg, hogy kinek mi jár !! Emberek ! Jól van ez így ??? Szabad határon kívülinek szavazati jogot adni és mi lliárdokkal támogatni csak azért, hogy 4 évenként a Fideszre szavazzon ?? Mi tényleg ide süllyedtünk ? Ennyire hülyének lehet bennünket nézni és megalázni ? Gondolkodjunk már el egy kicsit !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.