Egy kölyökkutya vakkantása életeket mentett – embertelen kutyatörténet 2020 Magyarországból

Vasárnap délután a Rendőrség kérte a Kutyások a XV. kerületért Állatvédő Egyesület segítségét az Asia Center parkolójába, ahol több állatot találtak takarmányos zsákokba becsomagolva és feldobva egy nyitott utánfutóra – tudatták közösségi oldalukon.

“Az autó éppen hajtott volna ki a bevásárlóközpont területéről,

ahova tankolni érkezett, de mielőtt a parkoló körforgalmához ért, az egyik kölyök felugatott, amit az Asia Center biztonsági őre meghallott és meglátta az utánfutóra feldobott állatokat. Nem gondolkodott sokat, jelzett a sofőrnek, hogy azonnal álljon félre, de az autó vezetője megállás helyett ráhúzta a kormányt, bízva abban, hogy a biztonsági őr ettől visszariad és tovább tud hajtani. Az esetet jelezte a biztonsági szolgálat központjának, akik értesítették a hatóságokat és minket a történtekről, pár percen belül mindenki a helyszínen volt.

A látvány, ami fogadott bennünket felfoghatatlan…

A szorosan összekötött, levegőtlen takarmányos zsákokba 5 db pár hónapos kölyökkutya és 1 kecske volt becsomagolva. Amíg a sofőrt előállították, az Önkormányzati Rendészet és a Rendőrség járőreivel kiszabadítottuk a zsákokból az állatokat.

Mindegyik állat félt az emberi érintéstől,

testük forró volt, amelyet trágya szaguk miatt elleptek a legyek, zilálva vették a levegőt, tele voltak élősködőkkel, bágyadtak voltak és a jelek szerint leszedálva, hogy maradjanak csendben és nyugodtan az utánfutón.

Ki tudja mennyi ideje utazhattak becsomagolva a nyitott járműben a tikkasztó hőségben.

Óvatosan elkezdtük hűteni, itatni és sokktalanítani őket, annyira szomjasak voltak, hogy egymásról is lenyalogatták a vizet, amivel hűtöttük a testüket. A kecskét kivittük a fűre legelni, aki annyira ki volt éhezve, hogy bármilyen zöld tárgyat képest lett volna egy pillanat alatt befalni.

A Rendőrség átnézte az autót,

aminek csomagtartójában több zsák is össze volt gyűrve, de további állatokat nem találtak benne. Reméljük, hogy nem is volt és lehetősége sem lesz ennek az „embernek” újra ilyet tenni. A helyszínre kiérkező állatorvos előzetes állapotfelmérésre alapján elrendelte, hogy összes állatot szállítsuk be a Vet For Pet Kisállat Szakrendelőbe, a körülményekre való tekintettel és megfelelő ellátásuk miatt. Annak ellenére, hogy a rendelő zárva volt, a történetről tudomást szerezve egy állatorvosi asszisztenssel együtt Ők is azonnal siettek a helyszínre. Alapos és részletes kivizsgálásuk következett, majd szakvélemény, és a helyszínen beültetett mikrochip ellenőrzése után mindegyikük készen állt egy új, biztonságosabb és jobb élet felé. Állatorvosi költségüket az Asia Center bevásárlóközpont teljes egészében átvállalta, elhelyezésükben a Noé Állatotthon Alapítvány segítségét kértük, amelynek vezetője, amikor meghallotta mi történt Velük, egy pillanatig sem habozott, azonnal pártfogásába vette ezeket a kiszolgáltatott állatokat.

Köszönjük szépen

  • a @Noé Állatotthon Alapítványnak,
  • az Asia Center biztonsági őrének a hősies viselkedéséért,
  • a Rendőrségnek,
  • az Önkormányzati Rendészeknek,
  • a Vet For Pet Kisállat Szakrendelőnek,
  • és nem utolsó sorban annak a rengeteg civil embernek, akik megpróbáltak segíteni a helyszínen.

A történet itt még korántsem ért véget…

A sofőr ellen a feljelentés megtörtént, akit Rendőrség munkatársai előállítottak és beszállítottak a kapitányságra. A biztonsági, és a bevásárlóközpont parkolójának kamerás felvételeit is átnézve megkezdődik a kivizsgálás vele szembe.
Nagyon bízunk benne, hogy a lehető legsúlyosabb büntetés kiszabására kerül sor.

Szomorú, hogy 2020-ban ilyen dolog még megtörténhet…

Nyomatékosan megkérjük, azokat a helyszínen megjelent civil embereket, akik engedélyünk, hozzájárulásunk és megkérdezésünk nélkül képeket és videó felvételeket készítettek, hogy szíveskedjenek azonnali hatállyal az internetes és bármilyen nyilvános felületről minden anyagot (kép, videó felvétel) törölni. Felhívjuk a figyelmüket, hogy az eljárásuk a mentésben résztvevő személyek (Rendőrség, Önkormányzati Rendész, Biztonsági szolgálat, Állatmentők, Állatorvosok stb..) személyiségi jogaikat súlyosan megsértik és ezek az adatok és információk beleegyezésük és hozzájárulásuk nélkül nem közölhetők!”

koronavírus-fertőzöttek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük