"Egy mondat...Kortárs írók a hajléktalanságban élők emberi méltóságáért" - Városi Kurír

Sorting by

×

“Egy mondat…Kortárs írók a hajléktalanságban élők emberi méltóságáért”

Hétfőn lép életbe a hajléktalanok üldözését elrendelő törvény. Erdős Virág tiltakozó demonstrációt szervezett “Egy mondat…Kortárs írók a hajléktalanságban élők emberi méltóságáért” címmel. Sok százan voltunk. Ez az “Egy mondat” most nem a zsarnokságról szólt (nem?), mint Illyés verse, hanem …nem is tudom: az elkeseredésről? a szolidaritásról? a dühről? a lelkiismeretről?

Hirdetés

Közel száz magyar író, költő, irodalmár küldött egy-egy haragos vagy szellemes mondatot a témáról.

Csak szemezgetek, de ajánlom megnézni a teljes névsort. Dalos György, Parti Nagy Lajos, Nyáry Krisztián, Závada Pál, Kornis Mihály, Tóth Krisztina, Kerékgyártó István, Dragomán György, Bruck András, Karafiáth Orsolya, Radnóti Sándor, Darvasi László és így tovább. Ha ez ellen a fényes “irodalmi század” ellen akar kultúrharcot vívni a hatalom, jobban jár, ha azonnal leteszi a fegyvert.
Rajtuk kívül sok ismert, feddhetetlen ember segített azzal, hogy a magasba emelte a mondatokat, köztük pl. Fligauf Benedek, Horgas Péter, Iványi Gábor, Tamás Gáspár Miklós, Kaltenbach Jenő, Bombera Kriszta, Pikó András, Pápai Gábor, Setét Jenő, Mécs Imre, Magyar Fruzsina, Törley Katalin, a minden segítő mozgalomban részt vevő kedves barátaim: Bukucs Kati és Velenczei Ágnes.
A száz mondat helyett legyen itt egy, az, ahogy Erdős Virág fordult versében a hajléktalanokhoz:

“NEM / neked szól/ az utolsó utáni/ figyelmeztetés,/ hogy az életvitel-szerűen,/ és visszatérően,/ és folytatólagosan,/ és bűnszervezetben,/ és különös kegyetlenséggel/ bitorolt közterületeinket/ fél másodpercen belül HAGYD EL!”

Ugyan erről

Egy mondat – Kortárs írók a hajléktalanságban élők méltóságáért

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.