Egy nagyon magyar mai népmese

Ez még valamikor talán bekerül a politikai gazdaságtan tankönyvekbe. Mert hogy is volt? Bánki Erik vasárnap ukázt kapott. Éjjel nem aludt, helyette engedelmesen megszülte a törvénymódosítást. Hétfőn beterjesztette a javaslatot az Országgyűlésnek.

Kedden „megvitatták”

– mármint a Fidesz és az ellenzék. A KDNP képviselői meg sem nyikkantak. A kétharmad elfogadta a lakástakarék-szövetkezetek megszüntetéséről szóló törvényt.

És Bánki Erik rakéta gyorsaságú sikere ezzel még nem ért véget. Áder János – minden vízvédelmi gondját félretéve – még aznap aláírta a törvénymódosítást, és ezzel megszűnt a lakástakarékok állami támogatása s máris eltöröltetett a lehetőség a lakástakarékba való belépésre.

Vajon miért ez a hihetetlen szorgalom, gyorsaság?

Talán a megbízható informátorunk által közöltek rejtik a magyarázatot: Orbán (de lehet, hogy valamelyik oligarcha, akinek a módosítás gyors elfogadásához komoly érdekei fűződnek)  500 milliót utalt az államfő alapítványának.

A mesebeli hármas szám… Három nap… Mint egy nagyon magyar népmesében!  Csak egy dolog tér el egy igazi régi magyar mesétől. Ebben – ahogy egy mai, nagyon magyar népmeséhez illik – a jók veszítettek és a rosszak nyertek!

Kéne még a megmaradt magánnyugdíj piac is? – Az állam belép a szektorba ….

Orbán-Kósa-Lázár tudta, hogy betarthatatlant ígér a magánnyugdíjpénztári tagoknak

Körmendi Zsuzsa

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük