7-szer robbantottak egy nap alatt a terroristák Kabulban! - Városi Kurír

Sorting by

×

7-szer robbantottak egy nap alatt a terroristák Kabulban!

A Twitteren több felhasználó és hírügynökség is ötödik, hatodik és hetedik robbantásról ír a kabuli terrortámadásokkal kapcsolatban.

Hirdetés

Csütörtökön a kabuli reptéren követték el az első öngyilkos merényletet, a másodikat pedig egy olyan hotel mellett, amiben a brit csapatok folytatták az evakuáció adminisztrációját. A harmadikat egy tálib jármű ellen követték el az afgán főváros Puli Sukhtab nevezetű környékén, a negyediket az Ahmad Shah Baba Mina nevű negyedben.

A borzalom folytatódik

A Pentagon megerősítette, hogy az áldozatok között 11 amerikai tengerészgyalogos és egy tengerészgyalogos tiszthelyettes van. További 15-en pedig megsérültek.

Egy afgán tisztviselő az Associated Pressnek elmondta, hogy legalább 60 afgán civil meghalt, és további 143 megsebesült – írja az NPR.

Guardian szerint pedig a reptér egyik bejáratánál még egy fegyveres is tüzet nyitott a várakozókra.

Kenneth McKenzie tábornok, az amerikai hadsereg Középső Parancsnokságának (Centcom) vezetője ellenlépésekkel fenyegette meg a merényletek elkövetőit. Mint fogalmazott: megtorolják az Iszlám Államon. Hozzáfűzte: az amerikai hadvezetés további támadásokra számít.

Csütörtök este az Iszlám Állam nevű terrorszervezet közleményben tudatta, hogy harcosai„ követték el a véres támadásokat

António Guterres, az ENSZ főtitkára csütörtök este összehívta az ENSZ Biztonsági Tanácsát (BT) az afganisztáni helyzet megvitatására. Guterres erről levélben értesítette a BT állandó tagjait. A tanácskozást hétfőn tartják. (forrás)

A legfrissebb adatok szerint 72 halottat és 165 sérültet követelt egy nap lefogása alatt a vérengzés.

Kapcsolódó

Forrás

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “7-szer robbantottak egy nap alatt a terroristák Kabulban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.