Egy nap – két hír! – Igazi magyaros történet a mi kutyánk kölykéről és a törvény előtti egyenlőségről

Egy igazi magyaros történet a mi kutyánk kölykéről és a törvény előtti egyenlőségről, a klientúráról, a hűbéresek hallgatási kötelességéről……Két hír egymás mellett.

Első hír

Miért nem kapta meg a kóterba a behívót, Balmazújváros volt fideszes kötődésű polgármestere? – avagy egy újabb pofon a törvény előtti egyenlőségnek….. Olyan országban élünk, ahol az önkény uralkodik a jog felett, aki nem a megfelelő feneket nyalja, az sok jóra nem számíthat. A közelmúltban nagy port kavart fel, hogy bár 2018 novemberében jogerősen két év börtönbüntetésre és két év közügyekről eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki 2014-ben az Orbán-imázsvideó főszereplője volt, mégsem kezdte meg a büntetése letöltését. Mit ad Isten, a botrány kipattanása után lépett a hatalom gépezete: a mi emberünk azóta rabkoszton él.

Nem egyedi esetről van szó

A Debreceni Ítélőtábla még 2018. áprilisában Dr. Veres Margitot, Balmazújváros volt fideszes kötődésű polgármesterét, hivatali vesztegetés elfogadásának büntette miatt, jogerősen 5 /azaz öt !! / év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, ugyanennyi időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. Több mint három éve történt mindez, a várost jól ismerők szerint az elítélt még mindig szabadlábon van. Veres Margit éli világát, nem úgy néz ki, hogy számít arra, hogy valaha is rácsok mögé kerül.
Sőt, ahogy arról a független magyar sajtó beszámolt, Kövér Lászlóval még Erdélybe is kirándulhatott. A fáma szerint úgy került oda, hogy Tiba István, akinek egykor a jobbkeze volt, tagja az Országgyűlés focicsapatának. Valószínűleg a képviselő úrnak kellett valaki, aki kimossa a szerelését. (Majdnem szennyest írtam, de így azért szebben hangzik.)

Hogy pontosan mi történt a háttérben arról az illetékesek mélyen hallgatnak. Úgy látszik a Fidesz hatalmasait nem zavarja, hogy ez az egész színjáték a jog és a független bíróság megcsúfolása.

Mi is csak találgatni tudunk

A volt polgármester valószínűleg azért van még szabadlábon, mert kegyelmi kérvényt adott be Áder Jánosnak, és mellette kérte az igazságügyi minisztert, hogy az elbírálás idejére függessze fel a büntetését. Úgy tűnik, az akkori tárcavezető ehhez hozzájárult. Azóta mi történt, mi a pórnép, nem tudhatjuk, az uraságok nem kötik az orrunkra. Akár még végleges „menlevelet” is kaphatott a Vár urától.

És innen a nagy homály. Arról nem tudni, hogy elnöki kegyelmet kapott volna, Sándor palota urát nem köti határidő. Elvileg a végtelenségig lehet az ügyet húzni. Akár az is elképzelhető, hogy amíg a Fidesz hatalmon van, egy jogerősen, súlyos bűncselekmény miatt elítélt, vígan éli a világát.

Saját jogérzékem szerint egy esetleges elnöki kegyelem esetén, igencsak adnának egy nagy adag fekáliát a jognak. Hiszen nem egy tyúklopási ügyről van szó, súlyos közbizalmat romboló bűncselekmény miatt született a jogerős ítélet. Itt annyi megjegyzést muszáj tenni, hogy a tyúklopásért elítélt biztosan nem várna három évig a „behívóra”.

A városi legendákban persze sok minden hallani

Két korsó sör után beszédes a magyar, olyankor már tudja a tutit. Hallani, hogy talán nem is az igazi bűnöst ítélték el, Veres más helyett vitte / vitették vele ? / el a balhét. Tehette ezt annak, a talán legmagasabb helyről kapott ígéret birtokában, hogy nem kell a kóterba vonulnia, ha a párt érdekei szerint jár el.

Az igazságot persze nem ismerjük, az biztos, nem jött volna jól a Fidesznek a 18′-as országgyűlési választások előtt, ha valamely magas polcon ülő emberét találja el / majdnem Ámor nyilát írtam, –működik a tudatalatti /, Justicia kardja.

Beszélnek sok mindent az emberek, talán még igazság is lehet a szóbeszédben, mert tudjuk nem zörög a haraszt, csak úgy. A látszat szerint igen magas helyen sikálhatták el az ügyet, és döntöttek az akták fiók mélyére süllyesztéséről.

Az már nem pletyka, hogy a mostani szituáció sokak igazságérzetét sérti

Vajon, ha mondjuk egy „átlagos” magyar „zemberről ” lenne szó, akkor is ilyen megértők és humánusak lennének az illetékes elvtársak? Kétlem. Magyarországon a jog a Fidesz szolgáló leánya, a párthoz valamilyen módon kötődés, -netán személyi összefonódás, –, menlevelet jelenthet még egy bűncselekmény miatt elítélt számára is. A kormány tele van jogvégzett emberekkel, Orbán Viktor maga is jogász. Itt az ideje annak, hogy visszaadják a diplomájukat, mert méltatlanok a jogi doktori címre.

A végére már csak a többször feltett kérdés marad: miért nincs börtönben Balmazújváros volt fideszes kötődésű polgármestere?

(2020 dcemberi írás)

Második hír

Vajon mivel zsarolhatja a volt balmazújvárosi polgármester Orbánékat? Áder, Orbán köztársasági elnöke egy országgyűlési képviselőnek sem hajlandó elárulni, hogy kapott-e kegyelmet a vesztegetés miatt jogerősen börtönre ítélt korábbi balmazújvárosi polgármester.

Pedig nem is ezt kérdeztem tőle (gondoltam, hogy a személyiségi jogokra hivatkozik majd- egy elítélt személyiségi jogaira!), hanem azt, hogy hány elítélt polgármesternek adott eddig kegyelmet. Ráadásul korábban nem védte ennyire a személyiségi jogokat, Geréb Ágnes esetén pl konkrétan a sajtóosztálya adott ki közleményt a kegyelemről.

Orbán köztársasági elnöke tehát vagy akkor sértett törvényt, vagy most.

A harmadik lehetőség, hogy a Fidesz csendben megváltoztatott valami erre vonatkozó törvényi helyet. Egyrészt Ádernek illett volna a válaszában a törvényi helyet hivatkoznia, másrészt ha tényleg volt ilyen változás 2018 óta, akkor azt a Fidesz a saját bűnözőinek a védelmében tette és az egész mélyen felháborító.

Egyébként a kérdést azért tettem fel, mert úgy hallottam, hogy kegyelmet kapott a hölgy,

de így erre semmi bizonyíték nincsen. Az biztos, hogy vígan él és nincs börtönben.

Vajon mivel zsarolja Orbánékat? És Orbán mivel zsarolja Ádert? (forrás)

Kapcsolódó

 

hír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük