Egy nap, két hír - látlelet 2021 Magyarországáról - Városi Kurír

Sorting by

×

Egy nap, két hír – látlelet 2021 Magyarországáról

Minden társadalomban vannak gazdagok és szegények, ez természetes, de az már a regnáló kormány dolga, hogy ne erősítsen rá a megélhetésolló nyitására, hanem igyekezzen csökkenteni a távolságot. Két hírt választottunk napjainkból, amikből kiderül: a jelenleg kormányon lévők nem ennek szellemében dolgoznak.

Hirdetés

Első hír

Köddé válik minden nyugdíjemelés 2021-re, méretes pofon az időseknek

A társadalom legidősebb rétege által legtöbbet és legnagyobb mennyiségben vásárolt termékek elképesztő mértékű áremelkedésen estek át. Ez az állítás nemcsak az elmúlt egy évre igaz, hanem az elmúlt öt év egészére. Arra pedig esély nincs, hogy ezt a törvénynek megfelelő mértékű nyugdíjemelések elbírják.

Egy év alatt a mindennapokban érzékelhető áremelkedés üteme 2021. januárjában 6,2 százalékos volt előző évhez képest, a nyugdíjemelés viszont csak 3 százalékos.

A legnagyobb mennyiségben beszerzett termékek alapján összeállított csoport ára átlagosan 13 150 forint volt a legutóbbi jelentés szerint januárban. Ezért egy évvel ezelőtt 12 374 forintot kellett fizetni, míg 2017-ben még csak 10 438 forintot.

Összesítésük szerint 2021. januárja és 2017. januárja között összesen 26 százalékkal drágultak a leghétköznapibb, legalapvetőbb élelmiszerek.

Ezzel szemben a kiegészítő emelésekkel és a plusz egyheti nyugdíjat is figyelembe véve 18,4 százalékkal emelkedett a legidősebbek ellátása.
Forrás

Második hír

Márciustól 9,7 százalékkal -107 ezer forinttal- nő az országgyűlési képviselők tiszteletdíja

A parlamenti képviselők bére (tiszteletdíja) márciustól 107 ezer forinttal nő, ennél azonban a legtöbben jóval többet vihetnek haza az illetményszorzók miatt – írja a Blikk. Ez jár nekik, mert pár éve megszavazták maguknak a bruttó átlagkeresethez kötött juttatást.

A Fidesz előterjesztésére 2018-ban úgy döntöttek, hogy az előző évi bruttó átlagkereset háromszorosa legyen a képviselő alapilletmény. A frakcióvezetők az átlagbérek hatszorosát, a házelnök a 8,1-szeresét viheti haza.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly 9,7 százalékkal nőtt az átlagfizetés, ezért automatikusan ennyivel kell márciustól többet kapniuk a képviselőknek is.

Nem csak a fizujuk nőtt….

Albérletre már havi 424 ezret, irodabérletre 848 ezret költhetnek.

Forrás

zsidó farsang vigyázz magadra

Hirdetés
átver

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.