Egy nap, két hír – napi pillanatfelvétel 2021 Magyarországáról

Minden társadalomban vannak gazdagok és szegények, ez természetes, de az már a regnáló kormány dolga, hogy ne erősítsen rá a megélhetésolló nyitására, hanem igyekezzen csökkenteni a távolságot. Két hírt választottunk napjainkból, amikből kiderül: a jelenleg kormányon lévők nem ennek szellemében dolgoznak.

Első hír

A jelenlegi kormánykoalíció több mint 10 éves uralkodása alatt 2021-re Magyarország rohamtempóban szegényedő, lecsúszó ország lett. Hajdú-Bihar megye egyes térségeiben a szegénység, a kiszolgáltatottság még az országos átlagnál is nagyobb. A térségben magas a munkanélküliség, rengetegen vegetálnak közmunkából, alacsony nyugdíjból. Többségüknek esélye sincs arra, hogy a mély árokból kijussanak. Segítségre nem igen számíthatnak, a szociális háló már régen nincs, az állami és önkormányzati szociális ellátórendszer pedig félszívvel teszi a dolgát, aktaként kezelik a nincsteleneket.

Második hír

Kerékpárstadion épül Debrecenben-rejtély hány milliárdba fáj majd nekünk

“A Világgazdaság arról számolt be, hogy Budapest szegényebb lehet egy kerékpáros stadionnal, mégpedig az óbudai Gázgyár területére megálmodott, a balsorsú 2024-es magyar olimpiai pályázat részét képező velodrommal.”

“Mivel a kormány tavaly júniusi határozatában már döntött a Debrecenbe tervezett velodrom előkészítésével összefüggő intézkedésekről, a BFK pedig rendelkezik egy adoptálható tervvel, észszerű döntésnek tűnik, hogy Anthony Gall már kifizetett elképzelései nem az íróasztal fiókjában vagy a kukában végzik.

A BFK-tól honlapunk azt is megtudta, a beruházáshoz Debrecen biztosít egy önkormányzati földterületet, így annak ismeretében hozzá lehet látni a helyszínfüggő tervezéshez, majd az engedélyezési eljáráshoz, végül a komplett kivitelezési terv elkészítéséhez.

A város azt is vállalta, hogy a meglévő tervhez további külső fejlesztéseket kapcsol, úgymint külső BMX-pálya, cyclocross pálya és egyéb kültéri kerékpáros sportolási lehetőségek. “

Az új velodromra az állam korábban már folyósított 1 milliárd 236 millió forintot a Budapesti Fejlesztési Központnak.

Tudja bárki, milyen szinten van a magyar kerékpár sport?

Kétlem. De egy újabb stadion kell nekünk. Szegény Magyarország. Miközben tombol a szegénység, Hajdú-Bihar újabb sok milliárdos sportberuházásnak “tapsolhat”. Hogy közben ezrek éheznek?

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Egy nap, két hír – napi pillanatfelvétel 2021 Magyarországáról

  • 2021.02.27 - 23:42
    Közvetlen hivatkozás

    Golyoerett az egesz kormany, a 133 “bator” kepviselojevel egyutt. Mielobb eltuntetni oket a politikai hatalom kozelebol is, hogy soha tobbet ne donthessenek nagyerteku beruhazasok es az egeszsegugy, valamint a szocialis halo lezulleszteserol, plane ne olyan ajtatos pofaval, amit ehhez a rengeteg mocsokhoz a nemletezo kdnp ad.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük