Egy noname exfocista tündöklése és ….. – de addig is 8 milliárdos állami támogatás hotelfejlesztése

Ha anno Ön is rugdosta a bőrt egy amatőr csapatban, akkor bátran pályázhat többmilliárdos közpénz-támogatásra. Na jó, az nem árt hozzá, ha haverkodik a regnáló valamelyik jelenlegi helyi vagány csávójával is.

A lényeg: a szakértelem és a referencia mellékes körülmény!

Sáfrány Tamás, a Tiszakécske amatőr focicsapatának egykori játékosa karácsony előtt nem sokkal alapított egy céget, majd másnap megnyílt a Magyar Turisztikai Ügynökség fontos pályázata, amin nyert is 8 milliárd forint állami támogatást – írja a G7.

Ez volt az a szállodafejlesztési pályázat, melyet fel kellett függeszteni az óriási túljelentkezés miatt, és amin végül több mint 80 milliárd forintot osztottak ki jellemzően amúgy is sikeres és tehetős, kormányközeli vállalkozásoknak.

Mint látszik, a szakértelem túl van értékelve…..

Sáfrány három hotel fejlesztésére, köztük egy ötcsillagos balatoni hotel megépítésére pályázott. A pár hetes vállalkozás úgy pályázott sikeresen több milliárd forint vissza nem térítendő adófizetői támogatásra, hogy nincs semmilyen előtörténete, az interneten lényegében semmilyen információ nincs róla, honlapja sincs, elérhetőségének is mindössze Sáfrány gmailes (!) címe van megadva.

Nem hagyták az út szélén….

A G7 úgy tippeli, sikere talán annak köszönhető, hogy közeli kapcsolatban áll a hozzá hasonlóan tiszakécskei Szíjj Lászlóval, aki a Fidesz kormányzása alatt az ország negyedik leggazdagabb embere lett állami megrendeléseknek köszönhetően. Sáfrány a Szíjj tulajdonába tartozó Minerva Pénzügyi Zrt. felügyelőbizottsági tagja, és egy olyan hotelben is vezető pozíciója van, amely szintén a milliárdos vállalkozóé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük