“Egy országot nem a kipattant, hanem az eltitkolt panamák mocskolnak be”

Napjaink Magyarországán a fortélyos félelem uralkodik, ahol az “átlagemberek” úgy félnek egy fideszes országgyűlési képviselőtől, mint a tűztől.

Olyan országban élünk, ahol az önkény uralkodik a jog felett,

aki nem a megfelelő feneket nyalja, az sok jóra nem számíthat. Az előttünk álló időszak nagy -és ma még megválaszolatlan-kérdése, meddig tűri a nép a kiszolgáltatottságot, mikor mondják az uraiknak eddig és ne tovább? Vajon meddig élhetünk a hazugságok hálójában, mikor jön rá a napjainkban még gondolkodás nélkül Orbánt támogatók többsége, hogy átverték, kihasználták őket, csak ahhoz kellettek, hogy egy szűk macsó kört hatalomra juttassanak, akik a politika uralását saját maguk, családjaik jólétének, fejedelmi életmódjának megteremtésére fordítják. Így jöhetett létre egy gátlásoktól mentes, pénzéhes, korrupt, urizáló, a politikából meggazdagodott elit. Úgy élnek mint a dzsentrik, furcsa, számunkra “megfejhetetlen” csatornákon szipkázzák ki a közpénzt, a magánszámlákra.

Egykoron még 10 -, később 20 százalékról szóltak a városi legendák, amelyet a megfelelő zsebbe “illik” dugni

Sokak szerint a második, majd a harmadik Orbán kormány idején, radikálisan nőtt az alkotmányosnak becézett összeg nagysága. Emlékszünk, az un. Voldemort ügyben már 90 százalékról szólt a fáma. Hallani számos pletykát arról, hogy a hatalom csúcsán állók nem piszkítják pénzzel a kezüket, a nekik “járó” százalék ,intézőiken, strómanjaikon keresztül jut el, arra a számlára, -akár több áttételen keresztül- ahol a pénz biztonságban lehet. Így kaphatunk síró, vagy netán nevetőgörcsöt akkor, amikor egy-egy fideszes politikus vagyonnyilatkozatát megnézzük. Többségük, talán még -papíron, mert az mindent elbír- a templom egerénél is szegényebb.

Sokan vélekednek úgy, hogy a személyes adatokon kívül talán semmi sem igaz abból, amit hitelesnek ismert el aláírásával a bevallást készítő

Láthatjuk, hogy egyes fideszes potentátoknak milyen ügyes üzletasszony volt a neje, dőlt a lóvé a sikeres üzletekből. Vannak, akik még feltalálók is lettek.Ugye az eszünkbe sem juthat, hogy netán a piszkos pénzt, így fehérítik ki?

Úgy élünk, mintha visszamentünk volna a feudalizmusba,

a hűbéri rendszer 21.századi formája működik -ez mondható maffiaállamnak is- a legfőbb hűbérúr kegye ad és vesz. Aki kilóg a sorból, annak befellegzett, legfeljebb közmunkára számíthat, ha kellőképpen megalázkodik a helyi hatalmasságok előtt. A rezsim legfőbb teoretikusa azonban “cáfolta ” a fenti álláspontokat.

“Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban. Például minden külföldit, aki termelő beruházást valósít meg, tárt karokkal várunk. Erre mondják azt, hogy „de hát ez maga a korrupció!”. Ez politikai nézőpont, itt valójában a korrupció szó mitikussá tételéről van szó.” / Lánczy András, szazadveg.hu, 2015. december 21 /

Tetszik ugye érteni kedves olvasó?

Itt a törvényesített, legalizált lopás estéről van szó, a közbeszerzések túlárazása az a

“hazai vállalkozói réteg megerősítését szolgálja”.

Hogy nem szakad le az ég,

amikor ilyet ki mer valaki jelenteni úgy, hogy utána nem vonultak ezrek az utcára. Lánczi ezért -ugyanott- tévedésnek tartja a maffiaállam kifejezés használatát is, mondván a maffiáról “az ellenfelek fizikai megsemmisítése.” jut az eszünkbe. Ilyenre -még?- nem került sor. Azt gondolom, -valószínűleg tudatosan- ferdített az interjúban Lánczi. Ugyanis a maffia -maradjunk a közkeletű értelmezésnél- szervezett “bűnözői” csoportot jelent. Persze további ismérvek is vannak, hangsúlyozom a lényeg a bűnszövetségről szól. E tekintetben a Magyar Bálint által a köztudatba bevitt fogalom, a mai hazai viszonyokra, ha áttételesen is -szerintem- illik. Azt láthatjuk nap,mint nap, hogy hazánkban egy régi, személyes kapcsolatokra épülő csoport miután megszerezte a törvényhozói hatalmat, és ennek révén -jogszabályok által legalizálva- alapozza meg gazdasági, pénzügyi hatalmát. A Fidesz tagság menlevelet is jelent , a körön belül lévők szabadon -a hűbérúr, a gazda által jóváhagyott keretek között- dézsmálhatják meg a közpénzt, juthatnak óriási vagyonhoz.

Ezért nem foglalkoznak az igazságszolgáltatásra hivatott szervek a Fideszhez köthető pénzemberek gazdagodásával,

nem érdekli őket, hogyan lehet és miből -pár év alatt- a nemzet gázszerelője az ország leggazdagabb embere. Tudja valaki az országban, hogy a Habony nevezetű “nyugdíjas-barát” figura, miből él, hisz’ papíron nem a miniszterelnök tanácsadója, így fizetést sem kaphat.

Az elmúlt évek rengeteg -ellenzéki pártok által tett- feljelentésének a többségét nem követte büntető eljárás,

az ügyészség minden kényes ügyet időben megállított, elkent. Vajon miért nem vizsgálták például a bűnüldözők a Quaestor ügy kapcsán, a kormányzati érintettséget, az állami ellenőrző hatóságok -így az MNB- felelősségét? Vajon csak városi legendának tudható be, hogy Tarsoly Csaba letartóztatásával azért vártak több hetet, legyen idő minden kényes szál elvarrására? És még hosszasan lehetne sorolni azokat az eseteket, amelyekben a közpénzlopás gyanúja fennállhatott. Voldemort nagyurat megkaptuk koncként, érjük be vele. Nesze semmi, fogd meg jól.

Azért itt még nem hagyjuk abba.ó

Vajon miért van még mindig szabadlábon a Fidesz Békés megyei volt (?) helytartója, az egykori dinnyekirály, a simlis ügyek szakértője, akinek a karrierje egy 300 fős falucska polgármesteri székéből lódult meg, s jut majd -reményeink szerint- a kóterbe. Folydogál ugyan ellene a büntetőeljárás, de közben ott ül a Fidesz soraiban a parlamentben, biztosítja a kétharmadot. Az orbáni hatalom felülír minden józan emberi értéket, szabályt. Saját magát is nevetségessé teszi, hiszen egy olyan figura őrzi a korlátlan hatalmukat, akinek egy normális országban már régen nem lenne helye a klubban.

De ugyanilyen rejtély, miképpen lehet, hogy Polt Péter ügyészsége futni hagyja “miniszter” Flórit,

aki a szóbeszéd szerint igencsak sáros lehet a Híd a munka világába programra kapott uniós pénzek köddé válásában. A projekt olyannyira sikeres volt, hogy egyetlen roma ember sem jutott általa munkához, de -hivatalosan- több mint 1,5 milliárd eltűnt, mint szürke szamár a ködben. A mi Flórink ott díszeleg továbbra is a Fidesz frakcióban, nyomogatja amit éppen kell. Értékes embere lehet a pártnak, hogy számtalan zűrös ügye ellenére még mindig jól él a mi pénzünkből. Ha nem a Fidesz egyik hűséges katonájáról lenne szó, akkor már régen rabkoszton élne.

Vajon, ha mondjuk egy “átlagos” magyar “zemberről ” lenne szó,

akkor is ilyen megértők és humánusak lennének az illetékes elvtársak? Kétlem. Magyarországon a jog a Fidesz szolgáló lánya, a párthoz valamilyen módon kötődés -netán személyi összefonódás, de akár a balhé elvitele okán- menlevelet jelenthet még egy bűncselekmény miatt elítélt számára is. Mindez a jog, a jogbiztonság, a jogállamiság megcsúfolása, amelyhez jogvégzett emberek a nevüket adják, ahhoz asszisztálnak. Itt az ideje annak, hogy visszaadják a diplomájukat, mert méltatlanok a jogi doktori címre.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest