“Egy országot nem a kipattant, hanem az eltitkolt panamák mocskolnak be”

Napjaink Magyarországán a fortélyos félelem uralkodik, ahol az “átlagemberek” úgy félnek egy fideszes országgyűlési képviselőtől, mint a tűztől.Egy olyan országban élünk, ahol az önkény uralkodik a jog felett, aki nem a megfelelő feneket nyalja, az sok jóra nem számíthat. Az előttünk álló időszak nagy – és ma még megválaszolatlan – kérdése, meddig tűri a nép a kiszolgáltatottságot, mikor mondják az uraiknak eddig és ne tovább?

Vajon meddig élhetünk a hazugságok hálójában,

mikor jön rá a napjainkban még gondolkodás nélkül Orbánt támogatók többsége, átverték, kihasználták őket , csak ahhoz kellettek, hogy egy szűk macsó kört hatalomra juttassanak, akik a politika uralását saját maguk, családjaik jólétének, fejedelmi életmódjának megteremtésére fordítják.Így jöhetett létre, egy gátlásoktól mentes, pénzéhes, korrupt, urizáló, a politikából meggazdagodott elit. Úgy élnek mint a dzsentrik, furcsa, számunkra “megfejhetetlen” csatornákon szipkázzák ki a közpénzt, a magánszámlákra.

Egykoron még 10 -, később 20 százalékról szóltak a városi legendák, amelyet a megfelelő zsebbe “illik” dugni.

Sokak szerint a második, majd a harmadik Orbán kormány idején, radikálisan nőtt az alkotmányosnak becézett összeg nagysága. Emlékszünk, az un. Voldemort ügyben már 90 százalékról szólt a fáma. Hallani számos pletykát arról, hogy a hatalom csúcsán állók nem piszkítják pénzzel a kezüket, a nekik “járó” százalék ,intézőiken, strómanjaikon keresztül jut el, arra a számlára,– akár több áttételen keresztül –ahol a pénz biztonságban lehet. Így kaphatunk síró vagy netán nevetőgörcsöt akkor, amikor egy -egy fideszes politikus vagyonnyilatkozatát megnézzük. Többségük, talán még -papíron, mert az mindent elbír–a templom egerénél is szegényebb. Sokan vélekednek úgy, hogy a személyes adatokon kívül talán semmi sem igaz abból, amit hitelesnek ismert el aláírásával a bevallást készítő. Láthatjuk, hogy egyes fideszes potentátoknak milyen ügyes üzletasszony a neje, dől a lóvé a sikeres üzletekből.Ugye az eszünkbe sem juthat, hogy netán a piszkos pénzt, így fehérítik ki?

Úgy élünk, mintha visszamentünk volna a feudalizmusba,

a hűbéri rendszer 21.századi formája működik-ez mondható maffiaállamnak is–a legfőbb hűbérúr kegye ad és vesz. Aki kilóg a sorból, annak befellegzett,legfeljebb közmunkára számíthat, ha kellőképpen megalázkodik a helyi hatalmasságok előtt. A rezsim legfőbb teoretikusa azonban “cáfolta ” a fenti álláspontokat.

“Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban. Például minden külföldit, aki termelő beruházást valósít meg, tárt karokkal várunk. Erre mondják azt, hogy „de hát ez maga a korrupció!”. Ez politikai nézőpont, itt valójában a korrupció szó mitikussá tételéről van szó.” / Lánczy András, szazadveg.hu, 2015. december 21 /

Tetszik ugye érteni kedves olvasó?

Itt a törvényesített, legalizált lopás estéről van szó, a közbeszerzések túlárazása az a ” hazai vállalkozói réteg megerősítését szolgálja”. Hogy nem szakad le az ég , amikor ilyet ki mer valaki jelenteni úgy, hogy utána nem vonultak ezrek az utcára. Lánczi ezért -ugyanott – tévedésnek tartja a maffiaállam kifejezés használatát is, mondván a maffiáról “Az ellenfelek fizikai megsemmisítése.” jut az eszünkbe. Ilyenre – még? – nem került sor. Azt gondolom, – valószínűleg tudatosan – ferdített az interjúban Lánczi. Ugyanis a maffia, – maradjunk a közkeletű értelmezésnél – szervezett “bűnözői” csoportot jelent. Persze további ismérvek is vannak, hangsúlyozom a lényeg a bűnszövetségről szól. E tekintetben a Magyar Bálint által a köztudatba bevitt fogalom, a mai hazai viszonyokra ,ha áttételesen is – szerintem – illik. Azt láthatjuk nap,mint nap, hogy hazánkban egy régi, személyes kapcsolatokra épülő csoport miután megszerezte a törvényhozói hatalmat, és ennek révén  – jogszabályok által legalizálva – alapozza meg gazdasági, pénzügyi hatalmát. A Fidesz tagság menlevelet is jelent , a körön belül lévők szabadon – a hűbérúr, a gazda által jóváhagyott keretek között – dézsmálhatják meg a közpénzt, juthatnak óriási vagyonhoz.

Ezért nem foglalkoznak az igazságszolgáltatásra hivatott szervek, a Fideszhez köthető pénzemberek gazdagodásával, nem érdekli őket, hogyan lehet és miből–pár év alatt– a nemzet gázszerelője az ország leggazdagabb embere. Tudja valaki az országban, hogy a Habony nevezetű “nyugdíjas barát” figura, miből él, hisz’ papíron nem a miniszterelnök tanácsadója, így fizetést sem kaphat.

Az elmúlt évek rengeteg – ellenzéki pártok által tett –  feljelentésének a többségét nem követte büntető eljárás,

az ügyészség minden kényes ügyet időben megállított, elkent. Vajon miért nem vizsgálták például a bűnüldözők, a Quaestor ügy kapcsán, a kormányzati érintettséget, az állami ellenőrző hatóságok -így az MNB –felelősségét? Vajon csak városi legendának tudható be, hogy Tarsoly Csaba letartóztatásával azért vártak több hetet, legyen idő minden kényes szál elvarrására? És még hosszasan lehetne sorolni azokat az eseteket, amelyekben a közpénz lopás gyanúja fennállhatott. Voldemort nagyurat megkaptuk koncként, érjük be vele. Nesze semmi, fogd meg jól.

Azért itt még nem hagyjuk abba. Vajon miért van még mindig szabadlábon a FIDESZ Békés megyei volt (?) helytartója, az egykori dinnyekirály, a simlis ügyek szakértője, akinek a karrierje egy 300 fős falucska polgármesteri székéből lódult meg, s jut majd -reményeink szerint – a kóterbe. De ugyanilyen rejtély, miképpen lehet, hogy Polt Péter ügyészsége futni hagyja “miniszter” Flórit, aki a szóbeszéd szerint igencsak sáros lehet a Híd a munka világába programra kapott uniós pénzek köddé válásában. A projekt olyannyira sikeres volt, hogy egyetlen roma ember sem jutott általa munkához, de -hivatalosan–több mint 1,5 milliárd eltűnt, mint szürke szamár a ködben. A mi Flórink ott díszeleg továbbra is a Fidesz frakcióban, nyomogatja amit éppen kell. Értékes embere lehet a pártnak, hogy számtalan zűrös ügye ellenére még mindig jól él a mi pénzünkből. Ha nem a Fidesz egyik hűséges katonájáról lenne szó, akkor már régen rabkoszton élne.

Végére maradt a rejtélyek, rejtélye

Tavaly tavasszal, a magyar bíróság hivatali vesztegetés miatt – jogerősen– öt év börtönre ítélte Balmazújváros volt fideszes kötődésű polgármesterét. Még a nyáron börtönbe kellett volna vonulnia, de ez eddig nem történt meg. Sőt, ahogy arról a független magyar sajtó beszámolt, Kövér Lászlóval tavaly októberben még Erdélybe is kirándulhatott. A fáma szerint úgy került oda, hogy Tiba István, akinek egykor a jobbkeze volt, tagja az Országgyűlés focicsapatának. Valószínűleg a képviselő úrnak kellett valaki, aki kimossa a szerelését. (Majdnem szennyest írtam, de így azért szebben hangzik.)

Hivatalos magyarázat szerint azért van még szabadlábon, mert kegyelmi kérvényt adott be Áder Jánosnak,

és mellette kérte az igazságügyi minisztert, hogy az elbírálás idejére függessze fel a büntetését. Úgy tűnik, Trócsányi tárcavezető ehhez hozzájárult. És innen a nagy homály. Arról nem tudunk, hogy elnöki kegyelmet kapott volna, Sándor palota urát nem köti határidő. Elvileg a végtelenségig lehet az ügyet húzni. Akár az is elképzelhető, hogy amíg a Fidesz hatalmon van, egy jogerősen, súlyos bűncselekmény miatt elítélt, vígan éli a világát. Saját jogérzékem szerint egy esetleges elnöki kegyelem esetén, igencsak adnának egy nagy adag fekáliát a jognak.

Vajon, ha mondjuk egy “átlagos” magyar “zemberről ” lenne szó,

akkor is ilyen megértők és humánusak lennének az illetékes elvtársak? Kétlem. Magyarországon a jog a Fidesz szolgáló lánya, a párthoz valamilyen módon kötődés, -netán személyi összefonódás, de akár a balhé elvitele okán–, menlevelet jelenthet még egy bűncselekmény miatt elítélt számára is. Mindez a jog, a jogbiztonság, a jogállamiság megcsúfolása, amelyhez jogvégzett emberek a nevüket adják, ahhoz asszisztálnak. Itt az ideje annak, hogy visszaadják a diplomájukat, mert méltatlanok a jogi doktori címre.

Kapcsolódó

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük