Egy posztban ég Deák Dániel, Áder János és Kövér László - Do you speak ... bármilyen nyelv? - Városi Kurír

Sorting by

×

Egy posztban ég Deák Dániel, Áder János és Kövér László – Do you speak … bármilyen nyelv?

Ugye nem feledte a mára kissé halványuló, főleg Deák Dániel által felemlített nyelvtudás és annak hiánya kapcsán kerekedett hadjáratot Karácsony Gergely ellen? Csak pár hete csapott bele a Fidesz, és mégis mennyi víz -szenny- folyt le azóta a Dunán! Most kicsit más olvasatban egészítette ki a csapból is folyó fidesz-mondanivalót Szabó Tímea képviselő.

Hirdetés

Szögezzük le: a nyelvismeret szükséges, de nem minden!

Mert ugye nem mindegy, hogy az igeidők egyeztetése után mit mond a megszólaló, főleg, ha egy ország nevében kíván eljárni!

Néhány szó a kormánypárti nyelvtudásról és a Fudanról: Deák Dániel kormánypárti „elemző” annyira retteg a jövő évi választástól, hogy már kínjában a posztjaim alatt is kommentelget. Vele ellentétben mi napközben dolgozunk, úgyhogy csak az imént válaszoltam arra a felvetésére, hogy Karácsony Gergelynek vajon csak kampányfogas volt-e a Fudan elleni tiltakozás, vagy komolyan gondolta-e, illetve szóba került a nyelvtudás is. Annak érdekében, hogy mindenki lássa a válaszomat, ide is kiteszem, mit írtam neki – kezdte bejegyzését Szabó Tímea országgyűlési képviselő.

“Kedves Deák Dániel! Örülök, hogy ilyen jelentős érdeklődéssel követi az oldalamat: jól be lehetnek tojva a jövő évi választás miatt. Annak pedig még jobban örülök, hogy velünk együtt ön is aggódik a Kínai Kommunista Párt magyarországi térhódításáért. Hadd nyugtassam meg:

Orbán Viktorral ellentétben Karácsony Gergely nem fogja Kína rabszolgájává tenni hazánkat, nem fog felvenni 450 milliárd forintos kínai hitelt azért, hogy Budapesten üzemeltessük a kínai titkosszolgálat lerakatát, ahol évi potom 2,5 millió forint lenne a tandíj a magyar diákoknak.

Ahogy Karácsony Gergely megígérte: egy négyzetcentit sem fogunk adni a Diákváros területéből

Gondolom, önök az atlétikai stadiontól már elbúcsúztak, de ha esetleg még nem, javaslom, a Dalai Láma úton látogasson ki Ferencvárosba, és tekintse meg a stadion helyét, ott nyugodtan hullajthat néhány könnycseppet.

Ami pedig a nyelvtudást illeti:

pont jó, hogy mondja, mert épp az imént írtam az Országgyűlés Hivatalának levelet, amelyben kikértem Kövér László házelnök elmúlt 2 évben megejtett külföldi útjainak listáját. Mint az a parlament.hu honlapon elérhető:

Kövér László egyetlen angol alapfokú nyelvvizsgával rendelkezik, holott az Országgyűlés honlapján feladatai között a 3. pontban a következő áll: a házelnök „képviseli az Országgyűlést a nemzetközi kapcsolatokban, közvetlenül felügyeli az Országgyűlés nemzetközi tevékenységét, és meghatározza annak szabályait, képviseli Magyarországot a külföldi partnerekkel folytatott tárgyalások során”.

Mármost rettenetesen kíváncsi vagyok, hogy t. házelnök úr milyen nyelven társalog ezen „nemzetközi tárgyalások” során

Felteszem: magyarul. Ellentétben egy miniszterelnökkel, akinek az ország belső ügyeivel kell foglalkoznia, a házelnök rengeteget utazik. Akkor viszont érdekelne, hogy mennyibe kerülnek az adófizetőknek a házelnök tolmácsai.

Remélem, osztozik kíváncsiságomban, és együtt izgulunk, mit válaszolnak a hivatalban!

A várakozás feszült perceiben pedig nyugodtan olvassa el Áder János államfő önéletrajzát

a Köztársasági Elnöki Hivatal oldalán vagy éppen a Wikipédián, hátha talál benne nyelvismeretre utaló félmondatot (spoiler: nem talál), esetleg hallgassa vissza az elnök úrral készült felejthetetlen, angol nyelvű, az európai parlamenti választás előtt készült interjút. (EP-képviselőknek azért ugye illik angolul beszélniük.)

Egyébként köszönöm Deák Dániel inspiráló levelét,

úgyis fontolgattam már egy ideje, hogy egy posztsorozatban mutatom be a kormánypárti vezetők, illetve az általuk turisztikai és egyeb kulcspozíciókba kinevezett családtagok és barátok nyelvtudását. Így most biztosan szakítok rá időt.

Kapcsolódó

deák

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

 • 2021.06.21 - 17:18
  Közvetlen hivatkozás

  Szégyen ezek a fidesz majmok. nagy szöveg de mögötte semmi,,,aljas prolik ez ám a nyelvtudás, OV is jobb lenne ha inkább románul beszélne mert angolul egy katasztrófa semmit nem érteni

  Válasz
 • 2021.07.07 - 08:52
  Közvetlen hivatkozás

  ader makogasat a telefoni megkeresesre mar parszor hallottam – hat ha kb. 1 ev altalanos iskolai angoltanulas utan nem volna kepes ezt a minimum beszelgetest lebonyolitani, akkor mar reg egyest kapna a diak! De ugy latszik, azoknal a vezetoknel, akiknek munkakori kotelessege lenne a FELSOFOKU nyelvvizsga – es akik ezt masoktol olyan nagy eloszeretettel megkovetelik ! – azok sorra buknak le a pitisegukkel

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.