Egy szegény kis miniszter panasza – De hát miért utálnak minket?

Gulyás Gergely miniszter úr nem túl sűrűn ad interjút ellenzéki vagy független orgánumnak, gondolom, ezért is keltett különös figyelmet a Népszavában megjelent kérdés-felelet játék. A művelet során a riporter igazán szolidan igyekezett információkhoz jutni, a miniszter pedig felelt finom meglepetést keltve válaszaival, amelyekben nem volt semmi meglepő. Ám elérkezett a pillanat, amikor szóba kerültek a jövő évi választások.

Az ellenzék a választást a kormány elleni háborúnak fogja fel

„Kubatov Gábor szerint a 2022-es választás „háború lesz”, amit az Orbán-kormány a rá törő nemzetközi baloldali erőkkel szemben lesz kénytelen megvívni. Ön szerint is így lesz majd?

Az ellenzék a választást a kormány elleni háborúnak fogja fel és ha a nemzetközi sajtót figyeli az ember, láthatja, hogy ehhez elég széles körű támogatottságuk van. Még jó, hogy a magyar emberek választják a magyar kormányt, mert másképp az esélyeink rosszabbak lennének.

Idehaza pénz, paripa, fegyver – minden a kormányoldalé. Nem visszás ehhez képest azt mondani, hogy hatalmas ellenszélben kell megvívniuk a választást?

A parlamentben igaz, hogy jelentős többségünk van, de a nyilvánosságot tekintve már nem. A magyar sajtó sokszínű – hála Istennek -, az online termékek többsége pedig kifejezetten kormánykritikus. Hogy külföldön nagy erőközpontokban drukkolnak a Fidesz bukásának, nehéz lenne vitatni.

Mik ezek az erőközpontok?

A nyugat-európai nyilvánosságban nagyon kevés barátja van a kormánynak.“ (Népszava)

Ennyi?

A riporter itt szemlátomást feladta a témát – látván, hogy érdemi választ nem kap a minisztertől. Egy-két kérdést még fel lehetett volna tenni a  szegény panaszkodó kis miniszternek, egyebek mellett például azt, hogy ugyan miért utálják oly sokan a magyar kormányt azok a szerencsétlen, félrevezetett nyugati újságíró kollégák? Vagy meg lehetett volna tudakolni Gulyás Gergelytől: miként lehetséges, hogy a nemzet közös pénzéből finanszírozott állami televízióban, rádióban ellenzéki vélemények csak véletlenül és mutatóban jelennek meg; hogy a megyei lapok mindegyike a kormány ellenőrzése alatt álló médiaholding tulajdona és szinte csak a kormány álláspontját visszhangozza; vagy a demokrácia csúcsa-e, hogy az ún. Médiahatóság minden tagja a Fidesz kinevezettje. S talán Gulyás Gergely azt is tudná, hogy Barack Obama és Joe Biden miért van rossz véleménnyel Orbán Viktor kormányzati rendszeréről. Sőt! Esetleg az is kiderülhetett volna, hogy az Európai Bizottság miért követeli Magyarországtól a közbeszerzési törvény módosítását, hogy követhető legyen az uniós támogatások sorsa, s miért fenyegetőznek azzal, hogy ha a kormány nem változtat, nem adnak egy centet sem az új támogatási alapból. De mindez hiábavaló lett volna. Gulyás Gergely elmondta volna, amit már eddig is tudtunk, hogy Amerika, az EU bizottságostul, az európai parlament, a néppárt és az egész világsajtó Soros György és a háttérhatalmak zsebében van, és Magyarország ellen már évek óta világ-összeesküvés folyik, kész csoda ( és Orbán Viktor zsenialitásának köszönhető) hogy Magyarország milyen remekül működik, és hogy még Európa is áll, pedig a nyakunkon a pandémia. Egyébként pedig Kövér László is megmondta, hogy Biden új rezsimje és Soros európai ügynökei mindent, de még a mindennél is többet elkövetnek majd, hogy a jelenlegi magyar kormányt megbuktassák, vagyis háború lesz Magyarország ellen.

Mostanában megnyilatkoznak a  nagyurak is

Érdemes felfigyelni arra, hogy a Fidesz vezérszónokai mostanában egyre gyakrabban szerepelnek a sajtóban és a közösségi médiában – mintegy annak jeleként, hogy megkezdődött a választási kampány. A nagyurak megnyilatkozásaiból sokféle információhoz jut az érdeklődő olvasó, de az biztosan nem fordul elő, hogy bármelyikük gondolkodásában is felbukkanna a lehetőség, hogy Orbán Viktor és a Fidesz talán mégsem a tökéletesség mércéje. Hogy talán a szövetséges kormányok, közéleti személyek, tekintélyes nemzetközi szervezetek és a világsajtó elég nagy része mégsem ok nélkül kiált kígyót-békát a magyar rendszerre, valamint Orbán, miniszterei és fullajtárjai magnyilvánulásaira. Mert amit kormányzás címén művelnek, az vagy káros vagy haszontalan, amit mondanak, az hazug és nagyképű, s ahogyan az európai adófizetőktől kapott támogatást kezelik, az – minimum gyaníthatóan, de inkább  bizonyíthatóan – köztörvényes bűncselekmény. Szíjjártó Péter macskajancsi, nemzetközi fürkész és árubeszerző a maga diplomatikus módján pedig minden lehetséges alkalommal vérig sérti szövetségeseinket és legfontosabb gazdasági partnereinket, miközben a Keleti Nyitás jegyében élvezkedik rémes diktátorok langymeleg alfelében. No ez sem segíti országunk és vezetőinek nemzetközi elfogadását.

Ne csodálkozzon hát Gulyás miniszter úr, ha külföldön „nagy erőközpontok“ (melyek is ezek?) drukkolnak a Fidesz bukásáért. A kormány nagy erőfeszítéseket tett és tesz ezért – méghozzá nagy sikerrel.

Minden amit Gulyás Gergelyről tudni lehet, szabad és érdemes.

miniszter

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

6 hozzászólás

 • 2021.02.09 - 17:12
  Közvetlen hivatkozás

  Ha ránézek. el fog a hányinger, egy mama kis puhány kedvence, egy semmitmondó politikus. csak jó pincsikutyának. az egész fidesz bagázs egy szintelen csúszómászóhoz hasonlit

  Válasz
 • 2021.03.02 - 08:15
  Közvetlen hivatkozás

  A meghibbant kakadujukat is leállíthatnák már, mert még naponta tudja fokozni azt ország népszerűtlenségét, tehát már túl érve a vonalon, nem csak a kormányét, hiszen már ott a kérdés, hogy miért is hagyjuk?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük