Sorting by

×

„Egy tengeri szörny felfalta a fagylaltomat!”

1993. december 12-én hunyt el Antall József miniszterelnök. Az MTV 1 adását vasárnap 18:08-kor megszakították.

A gyászhírt a Magyar Televízió egyes csatornáján a Walt Disney bemutatja című műsor keretében vetített Kacsamesék című rajzfilmsorozat A gonosz bálna (angolul A Whale of a Bad Time) című epizódjának félbeszakítása után jelentette be Boross Péter.

A megszakítást megelőző utolsó jelenetben a dühös Dagobert bácsi az asztalon ugrálva azt kiabálta: „Egy tengeri szörny felfalta a fagylaltomat!”

Ezt követően, 18:08-kor a kép elsötétült, de még lehetett hallani Niki, Viki és Tiki hangját: „Fogjuk le!”

Majd az MTV logója volt látható, több percen keresztül Chopin Gyászindulója szólt

Az adást a kettes csatornán is megszakították. Mivel az esemény hirtelen történt, ráadásul egy epizód egyik izgalmas pontján, a hirtelen, egyes gyermekek számára érthetetlen váltás értetlenséget, dühöt stb. okozott, ami aztán mélyen elraktározódott bennük és évtizedekkel később is könnyen felidézhető számukra.

A logó után Boross Péter belügyminiszter bejelentette Antall József halálhírét, majd hosszú ideig Beethoven-koncertet adtak.

Később beszélt Göncz Árpád is.

Este hét órakor „A Hét” első tizenöt percében megemlékeztek Antall Józsefről, utána az eredetileg tervezett programmal ment le a műsor.

A Hét című műsor után – a visszaemlékezések többségével ellentétben – egy Olasz Ferenc-filmet adtak le, majd 22 óra után az adást befejezték.

Forrás: wikipédia

figyu

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.