Egy Uber-sofőr gyilkolta meg a brit nagykövetség munkatársnőjét Libanonban

Rebecca Dykes holttestét a hétvégén találták meg. Most már meglett a gyilkosa is, egy Uber-sofőr.

Egy büntetett előéletű Uber-sofőrt gyanúsítanak azzal, hogy megölte a fiatal nőt. A férfi már beismerő vallomást is tett. A kaliforniai székhelyű világcég szóvivője azt közölte, hogy elborzasztotta őket ez az értelmetlen erőszakos cselekedet, együttéreznek a családdal és maximálisan együttműködnek a libanoni hatóságokkal a nyomozás során.

Az Ubert már nem egy vád érte azért, hogy nem tudja vagy nem akarja ellenőrizni sofőrjei hátterét. Egyre-másra érkeztek és érkeznek a bejelentések bűnügyekről, szexuális zaklatásról, sőt erőszakról. Szeptemberben éppen az ilyen kétes és kényes ügyletek miatt ebrudalták ki az Ubert Londonból. 2017 rossz év volt a cég számára, egy sor felső vezetőjétől kellett megválnia különböző gondok, így például szexbotrányok, az utasok adatvédelmének hiányosságai vagy az üzleti gyakorlat miatt. Perek is indultak ellene. A Goldman Sachs által 70 milliárd dollárra értékelt Ubert a világ sok országában be is tiltották.

Visszatérve a bejrúti esethez: a nyomozók azt közölték, hogy a gyilkosság gyanúsítottja 41 éves és 2015 óta többször vették már őrizetbe droggal összefüggő vádak miatt.

A libanoni állami hírügynökség, az NNA azt írja, hogy a férfi pénteken este vette fel a kocsijába a 30 éves nőt a Gemmayzeh kerületben, aztán bántalmazta és meggyilkolta őt. A rendőrség a térfigyelő kamerák segítségével követte a kocsi útját.

Maga a rendőrség csak annyit közölt, hogy őrizetbe vették a gyanúsítottat és nem politikai motiváció áll a háttérben.

Rebecca Dykes holttestét Bejrút közelében, egy autópálya mellett mellett találták meg. A fiatal nőt, aki a brit nagykövetség nemzetközi fejlesztési részlegénél dolgozott, megfojtották. Kollégáit sokkolta a hír. Senki nem érti, hogy mi lehet a válasz a “miért?”-re.

Karakai Ildikó

Globoport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük