Egy újságíró noteszéből

Kiváló kollégánknak, a Pécsen élő Cseri László fotóművésznek eddig csak a képeit láthatták. Most  emlékeibe is beavatja olvasóinkat.

Interjúalanyok

Számos hírességgel készítettem interjút újságíróként, ám nagyon eltérő módon viselkedtek az alanyok.

ESZENYI ENIKŐ: telefoninterjú volt, körülbelül tíz kérdést tettem fel, egyre sem válaszolt, meg se mukkant, majd a végén azt mondta, hogy megjelenés előtt szeretné látni. Nem volt könnyű megírni, de elfogadta, tetszettek neki a kérdéseimre adott válaszok, amelyeket én fogalmaztam meg.
KOCSIS ZOLTÁN: ugyancsak telefoninterjú, éppen autót vezetett, de minden kérdésemre válaszolt nagyon készségesen.
HILLER ISTVÁN kultuszminiszter: két alkalommal készítettem vele interjút, a kérdések felére válaszolt, majd az elkészült interjút átírta, a kényesnek gondolt kérdéseket kihúzta.
VÁSÁRY TAMÁS: minden kérdésemre válaszolt, rendkívül őszinte és közvetlen volt, nem kérte az elkészült írást felülvizsgálatra.
BAJNAI GORDON miniszterelnök: egy szobába bezárt minket a testőre, hogy ne zavarjon senki. Bármilyen kényes kérdést fel lehetett neki tenni, nagyon nyíltan válaszolt. Az elkészült anyagot bekérte, de változtatás nélkül hagyta jóvá.
KUNSZT MÁRTA  Pécs kulturális alpolgármestere: több interjút is készítettem vele. A legérdekesebb egy telefoninterjú volt, amelynek megjelenése után azt nyilatkozta egy másik lapnak, hogy ő nem adott interjút nekem. Kénytelen voltam ezek után a magnóra felvett anyagot teljes egészében leközölni a szóismétlésekkel, bakikkal, az élő beszéd minden hibájával együtt, ami után állítólag sírógörcsöt kapott a városházán.

Szerző: Cseri László

Kapcsolódó

Magyarországon még sosem látott darabok a Vígszínházban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük