Orbán Viktor a pártja legutóbbi kongresszusán, de azóta is többször arról beszélt, hogy az országban csökkent a szegénység, a közmunka révén biztos megélhetést biztosítottak azoknak, akik eddig segélyből éltek.

Jól meg is dicsérte magukat:

“Büszkék lehetünk arra, hogy mi vagyunk az a kormánypárt, amely felszámolta Magyarországon a tartós és tömeges munkanélküliséget. Lassan elérjük a teljes foglalkoztatottságot, és olyan ország leszünk, de lehet, hogy már azok is vagyunk, ahol mindenki dolgozhat, aki dolgozni akar.”

- Hirdetés -

Majd lódított egy ordasat:

“A közmunka világából folyamatosan lépnek át a piaci munka világába, sőt lassan már a munkáskéz hiánya jelenti a gondot.”

Az élet sajnos nem ilyen narancssárga

Az Eurostat adatai szerint a magyar emberek közel egyharmada élt súlyos nélkülözésben. Ezzel az unió sereghajtói között vagyunk, csak a románoknál (50 százalék), bolgároknál (48 százalék) és görögöknél (36 százalék) él több szegény.

Az “örökös miniszterelnök” a felcsúti stadion díszpáholyában ülve, már régen elszakadt a magyar valóságtól. Fogalma sincs arról, milyen nyomorban élnek az ország egyes térségeiben az emberek. Miközben a kedves vezető folyamatosan háborúzik valakivel, milliók tengődnek a nyomor mélységes bugyrában. Esélyük sincs, hogy jobbra forduljon a sorsuk, a Fidesz számára csak terhet jelentenek.

A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetője tette fel két éve az alábbi képet a közösségi oldalára.

fotó: L.R.N. facebook

A fotó magáért beszél, ezért L. Ritók Nóra röviden csak annyit fűzött hozzá:

“Csak egy fotó, de sokat elmond….2017. december 14. Kelet-Magyarország.”

Jómagam kíváncsi voltam az olvasók véleményére,

hogyan is gondolkodnak a közösségi oldal látogatói arról, amit a kép kifelé sugároz. Voltak – ők a kisebbség–akik szerint a szegénységnek nem törvényszerű velejárója a kosz, a rendetlenség:

” A kályhát akár hamuval is meg lehet súrolni, össze is lehet seperni körülötte. Vannak jó állapotban levő bútorok, amit ingyen el lehet vinni. Az 50-e, 60-as években sokunk szülei, nagyszülei minden tavasszal kimeszelték saját kezűleg belül a házat, csak mész és igény, akarat kellett hozzá.” /……./ “Úgy hogy nem mindig az éppen regnáló kormányokat okolom a képen látható szegénységért.”

A többség megértő és szociálisan igen érzékenyen foglalt állást.

A teljesség igénye nélkül, néhány jellemzőnek tekinthető álláspont:

“Nekem azt mondták, Magyarországon nincs szegénység….Becsaptak volna? ”

“Van az az állapot, amikor már nem érdekli semmi az embert, csak túléljem a mát. A holnapot, majd holnap próbálom. Belefásultak…”

“Szégyellje magát az az ország, ahol ilyen körülmények között hagyják élni polgáraikat.”

“Erről a fotóról karácsonyi képeslapot kellene csinálni a Fidesz frakció összes tagjának és a kormánynak.”

Még hosszasan folytathatnám, de csak a stílusban lehet eltérés

A nagy többség úgy véli, hogy a Fidesz szegény ellenes, ha tehetné, legszívesebben az ország határain kívül látná a társadalom legkiszolgáltatottabbjait. Többségük el sem szavazni, akkor mi szükség van rájuk, mondhatják a Fidesz hatalmasságai.

Egy választási ígéretét teljesítette a Fidesz: senkit sem hagyott az út szélén. Mindenkit belerúgott páros lábbal az árokba. Ilyen Magyarországban akarunk élni?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét