Egy veszélyes elme, Bill Gates havazta be Texast – újabb eszement konteó!

Mostanság, és ez alatt az elmúlt, mondjuk kétévtized érthető, ha valami globális veszély támad a világra, lást COVID 19, vagy az elmúlt napokban a rendkívüli rideg, hideg tél USA-szerte, de leginkább Texasban, biztosak lehetünk benne, hogy az egyes konteó “alkotók” összefüggésbe hozzák azt Bill Gates-el. Így történt a fent említett legutóbbi esetben is. 

Minden veszély eredője

Az egyik  napokban elterjedt konteó szerint a kamuhó mögött két gonosz állhat: Joe Biden és kormánya, vagy Bill Gates. Egyébként a korábbiak alapján úgy tűnik, ha bármi minimálisan is tudományos történik, akkor Bill Gates áll mögötte – mint például az AIDS vagy a jelenleg is tomboló koronavírus-írja a Telexen megjelent cikkében Világi Máté

“Több videó is felbukkant az interneten a témában (és sorra kerülnek is le, volt olyan, amit tegnap könnyen megtaláltunk, mára viszont már leszedték), amikben texasiak különböző tudományosnak tűnő vizsgálatoknak vetik alá az ajtajuk előtt talált fehér valamit, ami legtöbb esetben hógolyónak tűnik. Vagy úgy elemzik, hogy öngyújtóval megpróbálják megolvasztani, vagy úgy, hogy mikróba rakják.”


Az elmélet egyik fontos eleme a felismerés, hogy valójában nem hó hullott Texasra, hanem egy laborban készült anyag, nyilván azért, hogy egy titkos hatalom megtörje a texasiakat. A videókat készítők szerint erre az egyik bizonyíték az, hogy a teljesen fagyott „jégtömbök” nem olvadnak csöpögve, sőt, megfeketednek (a videó egyik készítője meg is jegyzi, hogy „Snow don’t burn!”, tehát a hó nem ég). Egy másik érv, amit többen is felhoztak az, hogy a hó szikrázott a mikróban. A Facebook egyébként több ilyen videót is megjelölt, mint félrevezető tartalom.

veszély

Isten barmai gyorsan őrülnek?

Egyesek szerint az áll a háttérben, hogy Bill Gates el akarja takarni a napot, mégpedig azért, hogy több állami támogatást kapjon a klímakutatásaira. Vannak akik nem állnak meg Bill Gatesnél: szerintük Joe Biden alig egy hónappal a beiktatása után megváltoztatta a futóáramlatokirányát, így küldte a felhőket az állam fölé. A terv következő eleme volt az, hogy emberek millióitól vette így el az áram- és ivóvízellátást. Úgy vélik, az elnök ezt még be is jelentette, amikor novemberben egy sötét télről beszélt. Biden valójában a koronavírus-járványról beszélt, novemberben a vakcinák még engedélyezésre vártak, és már akkor tudni lehetett, hogy ha át is mennek a vizsgálatokon, még sokáig hiánycikknek számítanak majd. Biden beszédében azért használta a sötét tél kifejezést, mert akkor már 10 millióan kapták el a vírust az országban, nap mind nap emelkedett az új esetek, a kórházba került betegek és az elhunytak száma.

(Olvassa el a teljes cikket itt!)

Csak komolyan ne vegye!

A fentiekben leírtak is figyelmeztetnek, hogy egyre komolyabb forráskritikával érdemes élnünk egy-egy veszélyes cikk, vagy tudományosnak látszó közlés “befogadásakor”. Amennyiben viszont úgy olvassuk ezeket az irományokat, mint a populáris napi bulvár részeit, akár jó szórakozást, kikapcsolódást is jelenthetnek a hétköznapok veszélyt veszélyre halmozó forgatagából.

Kapcsolódó:

veszély

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük