Egyházak! – Melyikőtökben lesz annyi tök …..

Hétfőtől a magyar rendőrség teljes erővel fellép a magyar társadalom legelesettebbjeivel, az utcán élő, hajléktalan honfitársainkkal szemben.

Orbán ismét egy olyan társadalmi csoportot pécézett ki,

akikről tudja, hogy könnyű őket az emberek elé bűnbaknak állítani, s akik egyébként a társadalom peremére szorulva képtelen magukat megvédeni a hatalom önkényével szemben.

Vajon a magyar egyházak kinyitják-e a templomok ajtaját, segédkezet nyújtanak-e azoknak, akik leginkább rászorulnak Krisztus segítségére? Lesz-e olyan magyar egyházi vezető, aki felmeri emelni szavát a hajléktalanok megalázása ellen?

https://www.facebook.com/magyarinfo/videos/278044759710647/

XVI. Benedek pápa így fogalmazott:

” Az Egyház és a társadalom kincsei a szegények. A testvéreink ők is. A Egy társadalom emberiességnek legfőbb mércéje az, hogy hogyan bánik a szegénnyel, az időssel, a beteggel, a gyöngével”

Aki nem hallott volna róla ….

Október 15-étől a rendőrök felszólíthatják, négy alkalom után pedig kényszerrel bevihetik az utcán éjszakázó, pihenő hajléktalanokat – holmijukat lefoglalják, és adott esetben kártérítés nélkül el is égethetik a hatóságok.

A kormányzati álláspont szerint éppen a hajléktalanok méltóságát védik a szigorítással – hiszen nem engedik őket az utcán tengődni – az átmeneti szállók pedig mindenkinek helyet biztosítanak.

Csakhogy ez nincs így: a Menhely Alapítvány elnöke, Aknai Zoltán szerint a téli krízisidőszakban megnyitott szálláshelyekkel együtt országosan mintegy 11 200 férőhely van, a hajléktalan emberek száma viszont ennek legalább két-háromszorosára tehető.

Eközben Párizs!

Párizs – Anne Hidalgo, Párizs szocialista főpolgármestere egy vasárnapi lapinterjúban bejelentette, hogy ezen a télen megnyitja a városháza, a kerületi polgármesteri hivatalok, valamint nagyobb középületek dísztermeit hajléktalanok elszállásolására.

Ezt sem Tarlós István mondta, hanem párizsi kollégája:

“Mintegy háromezer sürgősségi szálláshely hiányzik a fővárosban. Megígértem, hogy a város megteremti a felét. Több mint nyolcszázat már létrehoztunk február óta, további hétszázat átadunk 2019 elejéig. A többi 1500-at az államnak kell létrehoznia (…) Több kerületi polgármesteri hivatallal, bal- és jobboldalival egyaránt, megegyeztünk, hogy megnyitjuk az épületeinket átmeneti szálláshelyek kialakítására. Ennek keretében létrehozok egy kizárólag női hálóhelyet a Párizsi Városházán, amely novemberben nyílik meg” (forrás: Journal du Dimanche)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük