Sorting by

×

Egyházi misszió női alkalmazottai terrorizálták kolleganőjüket

Három nő ellen vádat emeltek Zalában, mert addig nem engedték távozni (terrorizálták) egyik kolléganőjüket, amíg meg nem írta a felmondását – a vádiratról a Zala Megyei Főügyészség szóvivője tájékoztatta a sajtót.

Nyolc napon belül gyógyuló sérülések és felmondás

Pirger Csaba elmondta: a Zalában is tevékenykedő egyházi misszió zalaegerszegi irodájában tavaly szeptemberben 18-an vettek részt egy megbeszélésen, köztük a szervezet zalai vezetőnője és egy nagykanizsai házi gondozója, a sértett. Szóváltás alakult ki köztük, és a vita odáig fajult, hogy a vezető közölte beosztottjával, nem akar a továbbiakban vele dolgozni, írja meg a felmondását.

A sértett azt mondta, majd másnap behozza,

később pedig, hogy postán küldi el a felmondását, majd távozni akart.

Kolléganői közül többen felkiáltottak, hogy ne engedjék ki, két adminisztrátor háttal az ajtó elé is állt, hogy megakadályozza távozását.

Az ajtóhoz lépett az ügyben elsőrendű vádlottként szereplő, házi gondozóként tevékenykedő nő is, és közölte vele, addig nem mehet ki, amíg az iratot el nem készíti. Megpróbálta elhúzni az ajtótól a sértettet, de ő kiszabadította a kezét a szorításból.
A sértett, miután úgy érezte, hogy hiábavaló az ellenállása, végül leírta, hogy kéri munkaviszonyának közös megegyezéses megszüntetését.

Ezután már engedték eltávozni.

A bántalmazás következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése, a bal karján véraláfutás keletkezett. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindhárom nő ellen személyi szabadság megsértésének bűntette, egyikük ellen testi sértés vétsége miatt is vádat emelt – ismertette a szóvivő.

<<FRISS HÍREINK!>>

Személyi szabadságmegsértése

A bűncselekmény elkövetési magatartása a személyi szabadságtól megfosztás. Ez minden olyan aktív vagy passzív magatartást felölel, mely alkalmas arra, hogy a sértettet személyi szabadságától megfossza. Ez bármilyen rövid időre és bármilyen módon – például öngyilkossággal fenyegeti – történhet, kivéve ha a jogellenesség hiányzik. Így nincs bűncselekmény a szülői fenyítőjog gyakorlása körében történő szobafogság esetén.

A bűncselekmény a személyi szabadságtól történő – bármilyen rövid idejű – tényleges megfosztással válik befejezetté, bevégzetté pedig akkor, ha a sértettet újra szabadon engedik.

Ez azt jelenti, hogy az is büntethető e bűncselekmény elkövetőjeként, aki a tettes által bezárva tartott sértettet nem engedi ki, hanem annak további fogva tartásához segítséget nyújt.

A cselekmény csak szándékosan követhető el.

(Dr. Lakatos Ádám/Magyarorszag.hu)

terrorizálták

átver

Egy hozzászólás itt: “Egyházi misszió női alkalmazottai terrorizálták kolleganőjüket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.