Connect with us

Budapesti hétköznapok

„Egyik a polcra, másik a lábra” – Hosszú, tömött a sor a Tisza-Azahriah kollekció darabjaiért

„Egyik a polcra, másik a lábra” - Hosszú, tömött a sor a Tisza-Azahriah kollekció darabjaiért
Megosztás

Amikor ennél a Tiszánál elkezdtek törpölni, a hamarosan „robbanó bombáról”, még sehol sem volt a manapság a csapból is folyó TISZA, a kettő esetünkben akár erősítheti is egymást, persze szigorúan -ahogy ez kerítésen belül szokás- politikai meggyőződés alapján. Csütörtökön hatalmas és kitartó sor várta az Astoriánál az Azahriah-Tisza cipőt áruló bolt nyitását.

Mit nekik az eső….

Közös kollekciót dobott piacra a Tisza cipő és az Artisjus-díjas Azahriah. A kollekció limitált darabszámú, és összesen két napig lehet kapni az Astorián található Tisza-boltban,

egy pár ára 49 990 forint.

A Telex tudósítója szerint már

45 perccel a bolt nyitása előtt körülbelül ötvenméteres sor állt az üzletig, 100-150-en várakoztak addigra.

A bejáratot a Valton és a rendőrök biztosították. Több rajongó direkt Tisza cipőben érkezett az eseményre, és a legkeményebbek már este hétre odamentek, hogy biztosan cipőhöz jussanak.

A helyszínen külön képviselete volt az autista spektrumzavarral élő Azahriah-rajongóknak: őket Kelemen-Kálazy Éva és Brokés Judit, az AutiSpektrum Egyesületet reprezentálta, azt mondták, rengeteg fiatal autista Azahriah-rajongóval foglalkoznak, ezért jöttek ki.

Azahriah dedikált…

Azahriah reggel tíz előtt pár perccel ért oda, vele volt Mazzag Izabella is, a róla szóló dokumentumfilm rendezője és a filmet készítő stáb is. A vásárlókat aztán kettesével kezdték el beengedni az üzletbe tíz óra után, Azahriah a beszámolók szerint nem volt túl bőbeszédű.

A legelső két érkező dedikált Memento-lemezt kapott ajándékba a megvásárolt termékek mellé.

A kollekció része

  • 300 pár fekete vagy
  • 300 pár fehér cipő,
  • zokni (3.990 Ft),
  • tréning felső (34.990 Ft) és egy
  • mez (29.990 Ft).

Sorszámozott lábbelik a vitrinbe….

A cipőkön a hagyománytól eltérően nem a talpukon, hanem az oldalukon található a méret, és mindegyik példány sorszámozott, ez is az oldalukon van. Egy vásárló azt mondta riporterünknek, hogy Azahriah szűkszavú volt, de hálás, hogy ennyi ideje itt vannak. A fiú azt még nem tudta megmondani, hogy a cipőt hordani fogja-e, a mezt viszont biztosan.

„Lehet 28-29 éves férfiként is rajongani egy másik férfiért. Nem az összeg számít, megérte az itt töltött időt”

– mondta egy másik, szintén este héttől várakozó fiú, aki vásárolt a barátainak is.

„Egyik a polcra, másik a lábra”

– fogalmazott. A cipőt ő sem fogja hordani.

Szerző