Sorting by

×

Egymásnak feszül a koncért két NER-mókus – millák az ablakban!

Érdekes per zajlik mostanság két NER-kedvenc között. A tét nem csekély: 88 millió forint. A perlekedő felek, ahogy az lenni szokott csak a maguk álláspontját ismételgetik, úgyhogy a per februárban folytatódik.

Guruló millák a NER házatáján

Schmidt Mária, a NER nagyasszonya megbízta Lajos Tamást, -tudják ő az az operatőr, aki miatt szakmányban léptek ki itthon az Operatőrök társaságából, mert elvállalta az SZFE-botrány kellős közepén a  kuratóriumi tagságot- vagyis az Ő cégét sok-sok millió közforintért egy egyetlen perces klip elkészítésével a rendszerváltás 30 évfordulójára.

Nagy ügy! – gondolhatnánk, forgatókönyv, elfogadás, forgatás, átadás és már csörren is a pénztárgép. Nem addig a! – legalábbis kormánykörökben, ahol mostanában még az egy húron pendülők is össze-össze kapnak a forintocskákon. Esetükben sem történ ez másként.

Miközben a film készült a megrendelőnek támadt még néhány kívánsága,

mint a kész termékből kiderült, azért nem a Ben Hur kocsiversenyét szerette volna látni Charlton Heston helyén a kedves vezetővel, vagy mégis, ki tudja.

Tény, ami tény, a kívánságok teljesítése után megszaladt a számlázószoftver a vállalkozó szerint a plusz rendelések miatt. Ezt az összeget vitatja most a Schmidt asszony a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványa nevében, és ezért az összegért indított pert producer.

Az alapítvány azonban nem pusztán nem akarja kifizetni az elmaradt összeget, de még ők követelnek pénzt a gyártótól szerződésszegésre, késedelemre és hibás teljesítésre hivatkozva.

<<FRISS HÍRINK!>>

Erre varrjon gombot!

Magával a filmetűddel most minek foglalkoznánk, legyen elég annyi, hogy

archív felvételek összevágásával komponált, Nagy Feró elmélyült narrálásával fűszerezett kis semmiség készült,

olyan, mint a többi ezer, meg ezer hozzá hasonló, egyszóval pontosan az lett, ami ilyenkor szokásos az Orbán-érában: egy pöpec kis főnök-fényezés.

Most tehát Lajos Tamás cége a kifizetett “félpénz”, azaz 60 millió mellé a másik felét, valamint plusz gyártásiköltségeket és némi kamatot is követel.

Schmidt Mária azonban megkötötte magát és nem fizet, így aztán hiába mondta Lajos a mai tárgyalás és a tanuk meghallgatása után, hogy

kész lenne a megegyezésre,

ellenfele a bíróságról elmenőben csak annyit vakkantott a sajtónak, hogy

hosszú perre számít.

ner

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.