Sorting by

×

Index: egymillió adag orosz vakcina beszerzését jelentheti be pénteken a kormány

A portál értesülései szerint legalább egymillió adag orosz oltóanyagról jelenthet be megállapodást pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó már szerdán belengette…

Megérkezett a koronavírus elleni orosz vakcina beszerzéséről szóló szerződéstervezet – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a kormányülés szünetében az MTI-vel. Szijjártó Péter elmondta:

telefonon egyezetetett Mihail Muraskóval, Oroszország egészségügyi miniszterével, aki egyúttal a magyar-orosz kormányközi gazdasági vegyesbizottság orosz társelnöki pozícióját is betölti.

A magyar gyógyszerészeti hatóság szakemberei jelenleg is Oroszországban vannak és a helyszínen tanulmányozzák az orosz vakcina gyártási folyamatát. Csütörtökön az orosz egészségügyi hatósághoz látogatnak és folytatnak konzultációt.

Mindeközben a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Külgazdasági és Külügyminisztérium jogászai is folyamatosan dolgoznak. Ugyanis az orosz vakcina értékesítéséért felelős orosz Állami Befektetési Alap megküldte a szerződéstervezetet, amely a vakcina Magyarországra szállításának alapját jelentheti.

Nem sokkal ezután….

Kisvártatva még szerdán a következő hír jelent meg:

Csütörtökön továbbmentek….

Az Index úgy tudja: már csak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboros és egyéb vizsgálatai vannak hátra, és ha mindent rendben találnak a szakemberek, akkor minden akadály elhárul az orosz oltóanyag itthoni felhasználása elől.

az OGYÉI munkatársai már ellenőrizték a Szputnyik V-vakcinát gyártó oroszországi üzemet, csütörtökön pedig az oroszországi „társintézetüknél” egyeztetnek a vakcinák gyógyszerészeti engedélyéről, ezek a tárgyalások pedig nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a csütörtökön Moszkvába utazó Szijjártó Péter külügyminiszter megállapodjon a Szputnyik vakcinák behozataláról az orosz illetékesekkel.

Bevetették at “ismert ember is ezt akarja” bombát is

Tesla

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.