A Párbeszéd továbbra is tiltakozik az Orbán-kormány hajléktalanokat sújtó intézkedése ellen –mondta a párt társelnöke a Párbeszéd ételosztási akcióját beharangozó vasárnapi sajtótájékoztatón.

Az állam helyett segítenek

Szabó Tímea emlékeztetett arra, hogy hétfőn tartják világszerte az emberi jogok világnapját, szerinte azonban Magyarországon nincs ok az ünneplésre.

- Hirdetés -

Az ellenzéki politikus az elmúlt hetek legelkeserítőbb intézkedésének nevezte a hajléktalanokat sújtó rendeletet. Kijelentette, hogy Párbeszéd már ötödik esztendeje az állam helyett nyújt segítséget a fedél nélkülieknek. Minden évben az emberi jogok világnapjától kezdve tavaszig hetente egyszer minden hétvégén a párt aktivistái több száz adag meleg ételt osztanak ki a rászorulók között.

Emberek millióit döntik nyomorba

Szerinte az Orbán-kormány az elmúlt kilenc évben folyamatosan bontja le a jogállamot és dönti nyomorba a magyar emberek millióinak életét. Úgy látja, hogy egyre nehezebb Magyarországon a megélhetés, a kormány pedig nem segít a lecsúszottakon, inkább olyan jogszabályokat érvényesít, amellyel segítség helyett börtönbe zárják a hajléktalanokat.

Hangsúlyozta: a kormány az elmúlt években meghozott intézkedéseivel – köztük az egykulcsos adó bevezetésével – a vagyonosokat részesítette előnyben. Kiemelte, hogy a mostani intézkedései során pedig a munkavállalók kerültek sorra. Elvették a cafeteriát, csökkentik az éves szabadságnapok számát, és be akarják vezetni a 400 órás túlóra éves keretet is, amellyel heti plusz egy nap ingyen munkára kényszerítik a magyar munkavállalókat – mondta.

„A Párbeszéd a legmesszebb menőkig tiltakozik ez ellen a bánásmód ellen, és nem hagyja, hogy egyre többen éljenek szegénységben és olyan kilátástalan helyzetben, amelyben az államra nem számíthatnak” – tette hozzá.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Tarlós gyakorlatilag biztos fagyhalálba kényszeríti a hajléktalanokat

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét