Egyszerű Fidesz-matek: 2,5 milliárdot adok, szavazatokat kérek

Újabb szavazatvásárlást jelentett be a kormány, és most sem teltek meg az utcák a tiltakozók tömegével. Ezúttal 2,5 milliárdot adott a felhatalmazásunk nélkül. Rezignáltan vesszük tudomásul, hogy a pénzünket arra költi Orbán és csapata, hogy hatalmon maradhasson.
[mnky_ads id=”10551″]

Tudja, hogy ez Önnek mennyibe fáj?

Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára nem sokat cicózott, felszólította a megajándékozott a székelyföldieket, hogy a 2,5 milliárd közpénznyi támogatásért cserébe

vetessék fel magukat a magyarországi választások névjegyzékébe, és döntsék el, melyik politikai közösség segített a legtöbbet. Az áprilisi választásokon a kormánypártok is segítséget kérnek az erdélyi választóktól.

– tudósít szemrebbenés nélkül a nemzeti MTI.
[mnky_ads id=”10552″]
A sajtótájékoztatón, amin Soltész a sikeresen megkötött üzletről beszámolt, elmondta a lóláb takargatása okán, hogy a támogatási összegről az elmúlt hetekben döntött a magyar kormány, amivel a székelyudvarhelyi fiatalok helyben maradását szeretnék elősegíteni. Hozzátette: sok Kárpát-medencei beruházást támogat a magyar állam, de ezek sorában Székelyudvarhely az egyik kiemelt támogatott. Az államtitkár szerint az erdélyi magyar történelmi egyházak olyan közfeladatokat látnak el, amelyekkel segítik a magyarság megmaradását, iskoláikban olyan fiatalokat nevelnek, akik Romániának is hű állampolgárai lesznek.

Gálfi Árpád polgármester és a támogatott intézmények vezetői is köszönetet mondtak a magyar államnak. A polgármester elmondta, Székelyudvarhely az utóbbi évtizedekben nem kapott ilyen jelentős támogatást. Az MTI kérdésére a polgármester megjegyezte: 2017-ben a város költségvetése mintegy 90 millió lej volt (6,1 milliárd forint), a román adótörvények változása következtében azonban 2018-ban mintegy tízmillió lejjel (700 millió forint) csökkennek a város bevételei.

Orbán Árpád, Székelyudvarhely alpolgármestere hozzátette: a város nem fogja beérni az anyaországi támogatással. Ezek mellett a román költségvetésből és az EU pénzforrásaiból is minél több támogatást próbál megszerezni.
[mnky_ads id=”10553″]

(Forrás: MTI)

Határ menti nyugdíj-maffia

8 hozzászólás

 • Avatar
  2018.01.14 - 15:27
  Közvetlen hivatkozás

  felhatalmazásunk nélkül ?
  ….má csak az érdekelne hogy ti kik vagytok ?

  Válasz
     • Avatar
      2018.01.15 - 08:10
      Közvetlen hivatkozás

      A választók egyike sem valaki ellen, hanem valaki mellett szavaz. Olyan rubrika nincs, hogy “őt nem”. Akik a kormányra szavaztak 2014-ben, azok mindössze 2.234000 ember szavazott, vagyis a szavazók kisebbsége.

     • Avatar
      2018.01.16 - 07:07
      Közvetlen hivatkozás

      akkor a feleannyi libsi szavazó vagy a feleannyi jóbikos a többség

 • Avatar
  2018.01.14 - 16:09
  Közvetlen hivatkozás

  “…iskoláikban olyan fiatalokat nevelnek, akik Romániának is hű állampolgárai lesznek.”
  Mindezt az adómból.
  Remek.
  Eztán mindig erre fogok gondolni, ha sokallom a levonásokat, meg az áfát.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük