Egyszerű krumplileves megbolondítva

A legegyszerűbb levesek egyike a krumplileves, ez a recept sem teszi bonyolulttá, csak egy kicsit pikánsabb lesz az íze, de azért marad az eredeti “krumplileves-élmény”

Hozzávalók

1 ek olaj

1 fej  lilahagyma (!)

50 dkg burgonya

30 dkg száraz, füstölt kolbász

1 szál angolzeller (!)

1 csomag petrezselyem

1 szál sárgarépa

2 db babérlevél

só, frissen őrölt bors , pirospaprika

1 kis pohár zsíros tejföl

Így készítsd!

Vágd apróra a hagymát és a zellerszárat és a babérlevelekkel együtt tedd fel fonnyasztani.

Ameddig az készül karikázd fel a kolbászt, és még a művelet közben tedd a hagyma és a zellermellé, had süljön ki a benne lévő zsír,

Amikor úgy látod a lábasban lévő hozzávalók szépen párolódnak, dobd melléjük a karikára vágott sárgarépát, és még így is párold kicsit, majd jöhet a felkockázott krumpli, és  a víz.

Közepes lángon főzd készre a levest, amit közben ízesíts be a fűszerekkel, majd amikor a krumpli már megpuhult keverd el benne a tejfölt és készen is vagy.

(Figyelmeztetés: A krumpli kicsit előbb puhul meg mint az angolzeller, de ez így van rendjén, zárd el nyugodtan, mert különösen érdekes élményt jelet evés  közben a roppanós, ress zeller.)

Jó étvágyat!

(Fotó: Mátrai)

+ 1 leves!