Együtt a színházért: táncparketté váltak a pesti utcák!

Hogy ne legyen olyan szomorú a bezárt színházakkal teli utcák látványa, civil kezdeményezésre táncos szolidaritási videót forgattak Budapesten. A klip a hvg.hu-n volt látható először.

Zenével és tánccal küzdenek a kilátástalanság ellen

és állnak ki a kényszerűségből bezárt színházakért és az élő produkciók nélkül maradt közönségért magyar művészek, akik Wolf Kati Vár a holnap című dalára adnak elő egy koreográfiát a budapesti utcákon, a bezárt színházak homlokzatai előtt.

„Az ötletet egy londoni videó adta, amit a West End kihalt utcáin és bezárt színházai előtt forgattak. Budapesten az utcákon némileg nagyobb az élet, de a vírus okozta korlátozások miatt el vagyunk zárva minden színházi és zenés rendezvénytől, ami egyaránt nehéz a művészeknek és a rendszeres kultúrafogyasztóknak is. Bár az online színházi lehetőségek némileg enyhítenek ezen az űrön,

sajnos a színházak zárt ajtaja előtt elhaladva, az élő előadás öröme elől elzárva mindenkin nyomot hagy ez az időszak

– mondta a hvg.hu-nak a szolidaritási projekt ötletgazdája és producere, Barna Judit Annamária.

Hozzátette:

a projekt ötletével először a fővárost kereste meg, de nem kapott érdemi választ, így a VI. kerülethez fordult, akikkel viszont zenei kérdésekben nem tudtak dűlőre jutni. Így a koreográfus-rendező, Túri Lajos Péter végül a saját elképzelései szerint készítette el a klipet. A projektben mindenki lelkesedésből, ingyen vett részt.

A videón Adler Judit, Baranya Dávid, Glonczi Marcella, Hermann Bertold, Hernicz Albert, Kocsis Lili, Kovács Péter, Kovács Richárd, Misik Renáta, Németh Eszter, Rimár Izabella, Schaub Ingrid, Solner Dániel, Stana Alexandra, Túri Lajos Péter, Végh Katalin, Vincze Kitti és Zombori Dorottya táncolnak. A társendező-operatőr-vágó Tóth Arnold, a rendezőasszisztens pedig Kovács Máté volt.

VIA HVG

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük