Connect with us

Kerítésen innen

Ejnye! – Már Navracsics Tibor is olyan nagyot akar mondani, hogy értelmetlen mondatokat delirál

navracsics tibor
Megosztás

Navracsics Tibor szerint, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program eredményei mentén a térség „prémium kategóriás” kreatív régióvá válhat a kultúrára épülő gazdasági modell megvalósításával – hangsúlyozta az EKF-program tapasztalatairól tartott pénteki fórumon Sümegen a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Mire ez a hablaty?

Miért nem elégszenek meg azzal, hogy volt egy jól sikerült rendezvény?

Navracsics Tibor kiemelte, hogy az EKF program keretében 2020 óta olyan együttműködés bontakozott ki, amelyben többek között az önkormányzatok és a civil szervezetek is szerepet vállaltak, munkával és pénzzel hozzájárulva a program sikeréhez.
Mint mondta, a jó cél érdekében sokan érezték, hogy érdemes együttműködni másokkal. Szavai szerint ezt az együttműködést meg kell őrizni a programévet követően is.

Bonntól Veszprémig

A jó együttműködésre nemzetközi kitekintésben Nyugat-Németországot hozta fel példának, ahol szavai szerint a második világháborút követően stratégiai döntést kellett hozni arról, hogy melyik város legyen a térség központi települése. Végül Bonnt jelölték ki, a térség nagyvárosai pedig eltérő profillal, specializálódva bizonyos feladatokra, egymással együttműködve hozzájárultak a térség fejlődéséhez.
A Veszprém-Balaton régióban megszülető együttműködésről szólva rámutatott, hogy négy esztendővel ezelőtt a kultúra és a hagyományok mentén indult meg a közös gondolkodás.
Navracsics Tibor fontosnak nevezte, hogy a résztvevők higgyenek a kreatív régió megszületésében és sikerében.

Előzmény!

Szerző