Figyelem! Éjszaka eltörölték a nyugdíjasok vásárlási idősávját!

Csütörtök reggeltől senki nem lesz kitéve a kellemetlenkedő kérdésnek, ha belép egy üzletbe, hogy mikor született. Éjféltől bármikor bárhol bárki költheti a pénzét – igaz maszkban!

Szerda esti ülésén a kormány döntést hozott

arról, hogy eltörli a nyugdíjasok vásárlási idősávját. A járványügyi készültségről szóló rendelet éjfélkor életbe lépett, és ez már nem tartalmazza a vásárlási időkorlátot, tehát az megszűnt – értesült az Origo.

A maszkhasználat kötelező marad az üzletekben és a tömegközlekedésen

Ezt a szakértők a járvány mostani fázisában elegendőnek tartják, ezért döntött a kormány a nyugdíjasok idősávjának eltöröléséről.

Éjfél előtt megjelent a járványügyi készültségről szóló rendelet a Magyar Közlönyben,

és éjfélkor hatályba is lépett.

A portál értesülésének megfelelően tartalmazza

a kötelező maszkhasználatot az üzletekben és a tömegközlekedésen, illetve azt, hogy az éttermekben a dolgozóknak viselniük kell a maszkot.

A rendeletben ugyanakkor nem szerepel a vásárlási időkorlát,

így a veszélyhelyzet megszűntével és a járványügyi készültség bevezetésével a 65 év felettiek vásárlási időkorlátja megszűnt.

Azért vigyázzanak magukra, nagy örömükben ne feledjék: a vírus még itt van közöttünk!

képviselőházban

Egy hozzászólás itt: “Figyelem! Éjszaka eltörölték a nyugdíjasok vásárlási idősávját!

  • Avatar
    2020.06.18 - 06:08
    Közvetlen hivatkozás

    Mar a legelejetol sem kellett volna bevezetni – nincs meg egy olyan orszag a vilagon,ahol ekkora baromsagot hatarozott volna meg az operativ bizottsag! Kezfertotlenites, esetleg kesztyu, maszk – talan. De a lenyeg a 2 m-es tavaolsag tartasa az emberek kozott – ez a legfontosabb vedelem. Nalunk mindenhol ki volt teve a kezfertotlenito zsele, a penztarosok kesztyuben, maszkban szolgaltak ki, egy vastag plexi lap mogul. Egy alkalmazott nem foglalkozott semmi massal egesz nap, csak a vasarloktol elvett kocsik muanyag fogantyujat fertotlenitette le spray-vel es attorolte egy papirtorlovel. De nem is volt nalunk megbetegedesmar 24 napja.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük