Ekkor dől el Budapest és a budapestiek sorsa

Az élet újraindításának a feltételei megvannak, de a védekezést nem hagyhatjuk abba – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádióban adott szokásos pénteki interjúban.

A védekezést térben tagolni kell

Két hete vidéken enyhítettek, most pedig Pest megyében. A nagy kérdés Budapest. Mert itt van a legtöbb fertőzött és a legtöbb haláleset. Itt a legnehezebb a korrigálása egy esetleges rossz döntésnek, mert nagyobb a népsűrűség. Budapestről mindig másképpen kell ezért gondolkodni, az ország egyetlen metropolisza.

Mindenkinek felelősen kell viselkedni. Most már nem az otthonmaradás a felelős viselkedés, hanem a maszkviselés és a távolságtartás

– mondta a kormányfő.

Mikor lesz enyhítés Budapesten?

Kellő gondossággal és felelősséggel kell eljárni.

Az operatív törzs és a polgármesterek véleményét ismeri a miniszterelnök.

Szombat délelőtt még szeretne futni egy kört a kormányon kívüli szakemberekkel, virológusokkal, orvosokkal. Szombat kora délután születik döntés.

Iskolák kinyitása?

Arra a kérdésre, hogy kinyithatnak-e az iskolák júniusban, ez volt a válasz:

A legjobban ettől félek. Nehéz döntés lesz

– mondta Orbán.

“A játszótereket kinyitjuk, de a bölcsődékben és óvodákban az ügyeletet alakítanunk kell még, mert most kijelölt óvodába lehet csak vinni a gyerekeket, nem a megszokott helyre.

Az lenne a jó, ha mindenki odavihetné a gyerekét, ahova szeretné.

Nem kötelező beadni a gyereket, de aki akarja, oda adhassa be, ahova eddig járt a gyerek, ez nagy segítség lenne. Ez után következhet csak az iskola ügye, előbb az alsó, aztán felső tagozat a miniszterelnök szerint.

Előbb kell az óvodák, bölcsődék dolgának megoldása. Hogy idén sor kerül-e az iskolák kinyitására, nem lehet megmondani még. Akár pár napon belül változhat a helyzet.

Cikkünk folyamatosan bővül….

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest