Elcsalt, kozmetikázott Covid statisztika

Csütörtökön 11 871 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 068 888 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 162 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 33 866 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 172 488 főre emelkedett. 6913 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 695-en vannak lélegeztetőgépen. A kormányzati statisztika-kezelés viszont..

Rekord beoltottszám

Az Oltási akcióhét negyedik napján újabb rekordot döntött a beadott oltások száma, csütörtökön 139 ezer oltást adtak be. Az akcióhéten összesen már 527 ezer oltás történt, közülük 435 ezren már a harmadik megerősítő oltást vették fel és 63 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását.

A sikerre való tekintettel a kormány meghosszabbítja az Oltási akcióhetet

– ezt Orbán Viktor jelentette be péntek reggel rádió interjújában.

Nagyon tanulságos ez a statisztika, ahol érdekes módon minden hétfőn bezuhan az új fertőzöttek száma.

Érdemes megnézni, hogy milyen torzítást okoz az, hogy hétvégén nem közlik a napi adatokat, majd utólag a három nap összesített adatait egyenlően osztják el. Ezért látható a grafikonon négy egyenes csík is.

Utána azonban jön a hétfő és mindig jelentős a csökkenés

Ez csak azzal magyarázható, hogy a hét első napján vélhetőleg nem végeznek elég tesztet. Éppen ezért nézzük a két legutóbbi teljes hét adatait. Világosan látszik, hogy a hétvégi átlag előbb 6000, 7000, majd 9000-re ugrott. A most következő hétvégén ez már nem fog megállni 10 000/nap alatt.

Magyarul, míg három héttel ezelőtt hétvégén 21 ezer új fertőzöttet regisztráltak, addig november 26-28. között várhatóan ez a szám meg fogja haladni a 30 ezret.

Az utolsó három nap összesítése: 36 673

Az Oltási akcióhét keretében

reggel 7 órától este 19 óráig a kórházi oltópontokra időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.

-írta meg a Respublika.hu

Kapcsolódó

 

statisztika

One thought on “Elcsalt, kozmetikázott Covid statisztika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest